Att skriva på telefonskärmen fungerar ganska bra, men är fortfarande lite begränsat jämfört med att skriva på ett fysiskt tangentbord. Särskilt när det gäller att skriva stora texter eller fort är ett tangentbord överlägset.

Så om du nu skulle behöva skriva en avhandling på telefonen? Anslut ett tangentbord i full storlek, det är inte så svårt. Det finns två enkla metoder:

Tangentbord
On the go. En liten adapter låter dig ansluta valfria usb-tillbehör till din Androidenhet.
  1. För ett vanligt datortangentbord är usb-anslutning bäst. Din telefon måste stöda usb otg (on-the-go), men det gör alla Androidtelefoner från senare år. Är du osäker, ladda ned appen Easy OTG Checker från Google Play Butik eller testa helt enkelt med en mus.

    Det enda du behöver komplettera med är en usb otg-adapter för maximalt en hundralapp hos Kjell & Co, Clas Ohlson, Netonnet och liknande ställen. Köp här: 100 kronor hos Kjell & Company.
  2. Anslut tangentbordet till telefonen via adaptern, så är det bara att köra. Öppna vilken app som helst och börja skriva.
  3. Den andra varianten är att använda ett bluetooth-tangentbord. Det finns specialiserade sådana i behändigt format och de är enkla att ansluta. Slå på Bluetooth på båda enheterna.

    Välj tangentbordet i listan över bluetooth-enheter i närheten. Ange en pin-kod om du blir tillfrågad. Vanligtvis är det 0000 om det finns någon eller så står den på tangentbordet. Tangentbordet ansluts och du kan börja skriva.