Testad tjänst: Surfshark
Pris: Från ca 23 kronor i månaden hos Surfshark

Surfshark, som är lokaliserat på Brittiska Jungfruöarna, har stadigt blivit bättre och bättre när vi tidigare testat den. Så även denna gång. Faktum är att den nu blivit så bra att den placerar sig i den absoluta toppen av de vpn-tjänster vi hittills har testat.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Surfshark är en mycket snabb och användbar vpn-tjänst som ger åtkomst till samtliga av de streamingtjänster vi testade. Den enda egentliga nackdelen är priset, men detta går att ordna om du väljer ett tvåårsabonnemang. Då blir priset riktigt lågt.

Positivt

  • Många länder och servrar
  • Snabbt
  • Billigt vid långtidsabonnemang
  • Obegränsat antal samtidiga användare

Negativt

  • Dyrt vid korta abonnemang
  • Inget prova på- eller gratisalternativ
En av de få nackdelarna som fortfarande finns kvar visar sig dock direkt, nämligen priset. Något årsabonnemang finns märkligt nog inte, däremot ett halvårsabonnemang som kostar 54 kronor (6,49 dollar) i månaden. Det är inte jättedyrt, men det finns gott om billigare alternativ.

Binder du upp dig för två år går det dock att få ned kostnaden till låga 21 kronor (2,49 dollar) per månad. Väljer du däremot ett månadsabonnemang blir det riktigt dyrt med en kostnad på 108 kronor (12,95 dollar) i månaden. I alla abonnemangsalternativen ingår ett obegränsat antal samtidiga enheter, vilket är ovanligt och bra.

Tyvärr finns varken någon testa på- eller gratisvariant av programmet. Surfshark lämnar däremot en 30-dagars pengarna tillbaka-garanti för den som inte är nöjd med tjänsten.

Väldigt snabbt

Surfshark har ett stort antal servrar (3200+) i många länder (62 stycken). Det stora antalet servrar gör att de inte är överbelastade och snabbt går det också. Riktigt snabbt.

Mot svensk server kommer vi upp i hela 148 Mbit/s. Mot brittiska i 124 Mbit/s och mot amerikanska i 118 Mbit/s. Riktigt bra resultat!

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Surfshark kommer upp i utmärkta 59 procent för svenska servrar, 50 procent för brittiska och 47 procent för amerikanska.

Surfshark imponerar också när det gäller åtkomsten till vanliga streamingtjänster. Vi kommer åt såväl SVT Play, TV4 Play och svenska Disney+, som amerikanska Netflix och brittiska BBC Iplayer. Att klara alla dessa är det få tjänster som lyckas med.

Ett litet plus också för att programmet är föredömligt enkelt att använda, även om det tyvärr inte går att få på svenska.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Tjänst: Surfshark
Testad: Maj 2021
Verksamhetsland: Brittiska Jungfruöarna
Kontakt: surfshark.com
Antal servrar: 3200+ i 62 länder
Sajt på svenska: Nej
Program på svenska: Nej
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: Obegränsat
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 148 Mbit/s (59%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 124 Mbit/s (50%).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 118 Mbit/s (47%).
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Ja*
Åtkomst till svenska Disney+: Ja*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 108 kronor
Pris vid helårsabonnemang: Saknas
Övriga prisalternativ: Från ca 23 kronor i månaden hos Surfshark.

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 5 av 5