Betyg 4 av 5

Omdöme

Surfshark har förbättrats rejält sedan vi senast testade det senast och det enda riktiga minustecknet är priset och att det inte finns någon programvara på svenska. Hastigheterna kunde också ha varit lite bättre. Det är dock ändå en vpn-tjänst som vi kan rekommendera.

Positivt

  • Många länder och servrar.
  • Snabbt.
  • Billigt långtidsabonnemang.
  • Obegränsat antal samtidiga enheter.
  • Åtkomst till SVT Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix (vid testtillfället).
  • Väldigt lättanvänt.

Negativt

  • Dyrt vid månads- eller årsabonnemang.
  • Ingen programvara på svenska.

Testad tjänst: Surfshark VPN
Pris: Cirka 21 kronor per månad vid 24 månader.

När vi testade Surfshark för ett och ett halvt år sedan var våra stora invändningar det höga priset och att programmet var väldigt buggigt och instabilt. Under vårt test kraschade det med jämna mellanrum.

Läs även: Test av Surfshark för Mac

När vi nu testar det igen är buggigheten och krascherna borta. Programmet tickar på precis så stabilt som man kan önska. Däremot är priset fortfarande en nackdel för Surfshark.

PC för Alla rekommenderar

För ett helårsabonnemang är kostnaden 60 kronor (5,99 dollar) i månaden. Det är inte jättedyrt, men det finns gott om billigare alternativ i vårt jämförande test. Binder du upp dig för två år går det dock att få ned kostnaden till låga 20 kronor (1,99 dollar) per månad. Väljer du däremot ett månadsabonnemang blir det riktigt dyrt med en kostnad på 120 kronor (11,95 dollar) i månaden. I alla abonnemangsalternativen ingår ett obegränsat antal samtidiga enheter, vilket är ovanligt och bra.

Riktigt bra är också att Surfshark går att testa helt gratis i en vecka. De lämnar också en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti för den som inte är nöjd med tjänsten.

Surfshark
Det går utmärkt att koppla upp sig mot BBC Iplayer med Surfshark.

Många länder och servrar

Det är inte bara stabiliteten som har förbättrats för Surfshark. Sedan sist har de fått fler servrar (1 040 mot 500) och fler länder (61 mot 50). Det är bra siffror som placerar Surfshark strax under toppskiktet i jämförelse med de andra av våra testade vpn-tjänster.

Även hastighetsmässigt har de blivit lite bättre. Mot svensk server kommer vi upp i 101 Mbit/s. Mot brittiska i 90 Mbit/s och mot amerikanska i 29 Mbit/s. Som jämförelse var dessa siffror tidigare 88 Mbit/s, 65 Mbit/s och 61 Mbit/s. De nya resultaten är bra siffror som placerar Surfshark högt upp i jämförelse med övriga vpn-tjänster.

Ytterligare plus får Surfshark för åtkomsten till såväl SVT Play som amerikanska Netflix och brittiska BBC Iplayer, vilket de är en av få tjänster som lyckas med. Plus också för att programmet är föredömligt enkelt att använda, även om det tyvärr inte går att få på svenska.

Surfshark är lokaliserat på Brittiska Jungfruöarna och lyder under deras lagar och förordningar.

Specifikationer

Tjänst: Surfshark.
Testad: Mars 2020.
Kontakt: surfshark.com.
Antal servrar: 1 040+ i 61 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: Obegränsat.
Snitthastighet svensk server: 101 Mbit/s, svarstid 3 ms.
Snitthastighet brittisk server: 90 Mbit/s, svarstid 72 ms.
Snitthastighet amerikansk server: 88 Mbit/s, svarstid 112 ms.
Åtkomst till SVT play: Ja.
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.
Pris vid månadsbetalning: Cirka 106 kronor.
Pris vid 6 månader: Cirka 53 kronor per månad.
Övriga prisalternativ: Cirka 21 kronor per månad vid 24 månader.

Betyg: 4 av 5