Microsoft lanserar nu sin nya prenumerationstjänst Microsoft 365 för både personliga konton och familjekonton. Tjänsten släpps 21 april och är en ny variant av Office 365 med flera nya funktioner. 

Bland nyheterna syns en ny Microsoft Editor som är en AI som ska hjälpa dig att skriva bättre genom att ge förslag på grammatik, meningsbyggnad och punktsättning. Microsoft Editor är tillgänglig i Microsoft Word, Outlook, Edge och Google Chrome. Alla med ett Microsoftkonto kan använda tjänsten men prenumeranter får tillgång till mer avancerade funktioner, rapporterar Windows Central.

Microsoft 365 har också en ny Powerpoint Presenter Coach som är en AI som uppmärksammar när du pratar för fort eller använder för många utfyllnadsljud så som "umm". För prenumeranter finns också en förhandsfunktion som kan analysera ditt tal och ger förslag på hur du kan sätta ihop bättre meningar.

I Excel finns för prenumeranter även den nya funktionen "Money" som ska göra det lättare för dig att hantera din ekonomi. Prenumeranter kommer ha möjligheten att importera sin bank- och kreditkortsinformation till Excel och få förslag på hur de bättre kan hantera sina pengar och kategorisera olika former av utgifter.

Slutligen finns en ny version av Microsoft Teams som är designad för familjeanvändning, komplett med en egen dashboard som kommer släppas senare i år. Microsofts familjesäkerhetsverktyg, som exempelvis kan användas för ha koll på barnens skärmtid, blir också tillgängliga på Ios och Android för Microsoft 365-prenumeranter senare i år.

Microsoft 365 släpps i två varianter: Personlig som gäller för en persons samtliga enheter och kostar antingen 649 kr per år eller 64,99 kr i månaden.

Office-appar som ingår är Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Published (endast PC) och Access (endast PC) samt 1TB lagringsutrymme via Onedrive och 60 minuter för att ringa för mobiler och fasta telefoner via Skype varje månad.

Home-prenumerationen innehåller sedan samma sak fast för upp till sex personer och för 899 kr per år eller 89,99 kr per månad.

Användare som idag har en prenumeration på Office 365 kommer automatiskt att flyttas över till Microsoft 365 den 21 april.

Läs också: "Framtiden ser ljus ut för Microsofts nya webbläsare"