Google Earth är en digital jordglob där du kan se vår planet från ovan – eller zooma in på en så detaljerad nivå att du kan titta på ditt eget hus. På många platser kan du välja mellan olika sätt att visa världen.

Det finns inte bara kartvyer utan du kan även få detaljerade flygfoton, 3d-vyer eller det som kallas för Street View. Den visar en plats i 360 grader och du kan ”gå omkring” i städer som New York.

Förutom att utforska jorden kan du även använda Google Earth för att dela information med andra. Det går att ladda upp egna bilder och videor och du kan även skriva och rita på kartan.

Google Earth har också en kul funktion för att göra interaktiva reseberättelser som du kan dela med andra – när väl resandet kommer igång.

Google Earth

När Google Earth lanserades 2005 var det ett datorprogram, men i dag finns det som mobilappar och i en webbversion. Den senare krävde länge att du använde Googles webbläsare Chrome, men nu har den öppnats för Microsoft Edge, Firefox och Opera.

Värsta konkurrenten Microsoft har inte någon direkt konkurrent till Google Earth, men deras karttjänst Bing Maps erbjuder både satellitbilder och 3d-kartor. Du kan även ladda hem den som Windows 10-app till din dator.