Testad tjänst: Ivacy VPN
Pris: Från 11 kronor per månad

När vi testade det Singapore-baserade Ivacy VPN för ett år sedan blev vi positivt överraskade och tjänsten placerade sig uppe på samma höga nivå som exempelvis Nord VPN och Cyberghost. När vi nu ett år senare återigen testar tjänsten visar det sig att Ivacy fortfarande är med i toppen och till och med har förbättrats ett par snäpp på några punkter.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Ivacy vpn placerar sig återigen i det absoluta toppskiktet bland de vpn-tjänster vi har testat. Det är snabbt, billigt och ger åtkomst till såväl många länder som streamingstjänster. Avsaknaden av en gratis testa på-variant gör dock att Ivacy vpn inte riktigt når upp till förstaplatsen.

Positivt

  • Billigt
  • Snabbt
  • Många länder och servrar
  • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix

Negativt

  • Ingen gratis testperiod
  • Ingen svensk programvara
  • Ej åtkomst till svenska Disney+
Ivacy erbjuder månadsabonnemang för 84 kronor (9,95 dollar), likaså halvårsabonnemang för 54 kronor (6,45 dollar) per månad. Årsabonnemanget kostar 31 kronor per månad (3,50 dollar), tvåårsabonnemang 21 kronor (2,45 dollar) per månad och femårsabonnemang finns för 11 kronor (1,33 dollar) per månad.

31 kronor per månad är ett bra pris, likaså 54 kronor per månad vid månadsbetalning och 21 kronor är riktigt bra (för att inte tala om extremt låga 11 kronor vid ett femårsabonnemang).

Annars är det mesta sig likt sedan tidigare. Det finns ingen gratisversion av programmet eller någon gratis testversion. Och precis som de flesta andra har de en 30 dagars ”pengarna tillbaka-garanti” som de infriar utan problem.

Antalet samtidiga användare har dock stigit något, från fem till tio.

Många länder och snabb uppkoppling

Ökat har också antalet servrar och länder, som nu är uppe i 3500+ servrar i 74 länder. Glädjande nog har även hastigheterna ökat en liten aning.

Mot svensk server kommer vi upp i hela 152 Mbit/s (tidigare 146 Mbit/s), mot brittiska får vi 112 Mbit/s (tidigare 108 Mbit/s) och mot amerikanska 129 Mbit/s (tidigare 122 Mbit/s), alla tre mycket bra resultat.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Ivacy vpn kommer upp i 61% för svenska servrar, 45% för brittiska och 52% för amerikanska.

Även när vi försöker koppla upp oss mot de vanligaste strömningstjänsterna går det för det mesta bra. Det går bra att komma åt SVT Play, TV4 Play, brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix, men inte svenska Disney+. Den senare är det dock bara Surfshark av våra hittills testade vpn-tjänster som har klarat, så det är inget unikt för Ivacy VPN.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Tjänst: Ivacy vpn
Testad: Mars 2021
Verksamhetsland: Singapore
Kontakt: www.ivacy.com/lifetime-vpn-deal-sv
Antal servrar: 3500+ i 74 länder
Sajt på svenska: Nej
Program på svenska: Nej
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: 10
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 152 Mbit/s (61%)
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 112 Mbit/s (45%)
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 129 Mbit/s (52%)
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Ja*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 84 kronor (9,95 dollar)
Pris vid helårsabonnemang: 31 kronor (3,50 dollar)
Övriga prisalternativ: Sexmånadersabonnemang för 54 kronor (6,45 dollar) per månad, tvåårsabonnemang för 21 kronor (2,45 dollar per månad), femårsabonnemang för 11 kronor (1,33 dollar) per månad

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 5 av 5