Produkt: Miss Hosting Basic
Pris för paketet Basic: 9 kronor per månad (helårsabonnemang)

Betyg 5 av 5

Miss Hosting Basic: Omdöme

Det här är ett bra paket både när det gäller prisvärt utrymme och stort utbud av kvalitetsfunktioner. Du kan göra mycket utan stora förkunskaper, så länge du ignorerar alla mer komplicerade delar av tjänsten. Det finns dock en risk att gå vilse i allt det tekniska.

Positivt

  • Stort utrymme och hög bandbredd.
  • Många funktioner att utforska.
  • Smidig egen sajtbyggare.

Negativt

  • Viss inlärningströskel för en nybörjare.
PC för Alla Bäst i test

Miss Hosting är en rätt så ny webbhotell-leverantör som startades 2014 och som växt till sig snabbt på senare år. De säger sig fokusera just på mindre företag och privatpersoner, men på pappret är deras webbhotellpaket lika kraftfulla och funktionsspäckade som mer prestandainriktade leverantörer som till exempel FS Data, med 100 gigabyte lagringsplats, obegränsad trafik och 1 GB i sekunden i bandbredd, trots ett lägre pris på 49 kronor i månaden plus moms.

Här är det dock en snävare begränsning när det gäller serverns processor- och minnestilldelning, om du inte uppgraderar till Professional-paketet för 99 kronor i månaden. I skrivande stund är det extremt lockpris på första året för Miss Hostings alla hotellpaket, men det vet vi inte om det håller i sig.

Gränssnittet är samma Cpanel-system som ett par andra konkurrenter kör, med en enklare kontrollpanel för kontoinformation om du till exempel har flera sajter och hotell, samt genvägar till några enklare funktioner som de vanligaste e-posthanteringsalternativen.

Miss Hosting Basic

Bekant admin-gränssnitt

Det verkliga admingränssnittet hittar vi dock en nivå ner. Det innehåller massor av intressanta funktioner – funktionsrik e-posthantering med utskickslistor, spam- och sorteringsfilter och kryptering, kontroll över säkerhetskopiering, massor av statistik- och säkerhetsfunktioner för sajten, till exempel en inbyggd virusscanner så att du kan kolla att du inte sprider skadlig kod via sajten.

Enstaka av de mer avancerade funktionerna i kontrollpanelen visar det sig dock att vi får betala för att låsa upp och använda, till exempel sökmotoroptimeringsverktyg och en specialtjänst för nyhetsbrev.

Här finns också Softcalculous Apps Installer, ett system som samlat flera hundra olika webbskript för sajtsystem som du kan ladda hem och installera om du vill ha något mer specifikt eller avancerat än en statisk sida. Här hittar vi allt från Wordpress och andra liknande bloggar till webbforum och specialiserade plattformar för olika typer av sajter – utbildning, mäklare, och så vidare. Dessa är lite svårare att sätta sig in i och komma igång med, men för den ambitiöse kan det vara väl värt att utforska.

Miss Hosting har slutligen en smidig egen sajtbyggare med ett minimalistiskt gränssnitt, som visar sig innehålla många fler finesser och flexibel design när vi väl börjar utforska det. Det går att komponera ihop en riktigt snygg statisk webbsajt som är lätt att redigera, dessutom med utmärkt skalbarhet så att den ser proffsig ut även på en mobil. Men du är lite begränsad i hur dess struktur fungerar.

Specifikationer

Produktnamn: Miss Hosting Basic
Testad: April 2020
Leverantör: misshosting.se
Lagring: 100 GB
Bandbredd/trafik: 1 GB/sek
E-postfunktioner: Filter, spam-skydd, vidarebefodrare, autosvar m.m
Egen sidbyggare: Ja
Filhantering: Ftp / webb
Domän ingår: Nej
Ssl ingår: Ja
Övrigt: Sajtoptimering, virusscanner, 200+ webbsystem m.m
Pris Basic: 9 kronor per månad (helårsabonnemang)
Pris Professional: 19 kronor per månad (helårsabonnemang)
Pris Ultimate: 29 kronor per månad (helårsabonnemang)

Betyg: 5 av 5