Google meddelar att deras premiumvideokonferenstjänst, Google Meet, nu blir kostnadsfri att använda.

I början av maj kommer vem som helst med en mejladress att kunna använda Meet och bruka många av de funktioner som finns tillgängliga för företags- och utbildningsanvändare, så som schemaläggning, skärmdelning, textning i realtid och olika layouts.

Tidigare har Google Meet bara varit tillgängligt som en del av G Suite, men kommer nu finnas via meet.google.com och mobilappar till Ios och Android. Även ett "G Suite Essentials" görs kostnadsfritt fram till 30 september.

Videomöten begränsas till 60 minuter för gratisversionen men Google säger att de kommer ignorera begränsningen fram till efter 30 september.

Tillgängligheten för Google Meet kommer rullas ut gradvis under de kommande veckorna i samband med att Google skalar tjänsten för prestanda och säkerhet. Däremot går det redan nu att anmäla sig för att bli notifierad när tjänsten blir tillgänglig. 

Sedan januari har Google Meet, likt många andra videosamtalstjänster, ökat kraftigt i användartal. Idag uppskattas tjänsten ha över 100 miljoner dagliga användare.

Läs också: 10 smidiga appar för distanshäng med dina vänner