FRÅGA. Jag får ständigt mejl från avsändaradressen notification@facebookmail.com. Man anger att en viss person vill bli vän med mig och att jag kan bekräfta.

Nu har jag fått ett sådant mejl och personen som vill bli vän är redan vän. Dessutom ringde jag till honom och frågade och han hade inte skickat någon vänförfrågan.

Jag kan inte hitta någon kundkontakt på Facebook, så jag undrar om du vet något om detta eller hur man får kundkontakt.
Hans

FRÅGA. Adressen facebookmail.com är den som Facebook använder för att kommunicera med sina kunder. Om ett mejl verkligen kommer från den adressen är det med andra ord inget fejk över det hela. Du kan läsa mer om detta på Facebooks informationssida.

Vilken typ av aviseringar du ska få från Facebook väljer du själv. Det här gör du enklaste så här:

Facebook
  1. Logga in på Facebook i datorn.
  2. Klicka på pilen som du ser överst till höger.
  3. Välj Inställningar och sekretess, Inställningar och klicka på Aviseringar i menyn till vänster.
  4. Som du ser kan du nu välja Vänförfrågningar och slå av e-postaviseringarna om detta.

Facebook är ganska tjatigt när det gäller att uppmana oss att lägga till vänner, så det händer ofta att människor av misstag klickar på att de vill skicka iväg en vänförfrågan. Det här gäller framförallt i appen – där man kan välja att koppla ihop Facebook med mobilens telefonbok.

Om man har flera mejladresser kan det också hända att det kommer en inbjudan till den mejladress som du inte använder för Facebook. Har du exempelvis en gammal Hotmail-adress för att logga in på Facebook kan det hända att du får vänförfrågningar till en jobbadress som du inte använder för Facebook.

Den här sortens mejl från Facebookmail.com är lite irriterande, men precis som med all annan irriterande e-post är det enklaste att bara radera dem så snart de kommer.

I likhet med andra gratistjänster har Facebook tyvärr ingen telefonsupport, men du kan klicka på ikonen med ett frågetecken (uppe till höger) och välja Rapportera ett problem.