Chris Oberth var en spelutvecklare som gjorde en rad spel till framför allt Apple 2 och tidiga arkadmaskiner, men han jobbade också på ett spel till Nintendos NES-konsol.

Video Game History Foundation (VGHF) fick tillgång till en samling datorer, hårddiskar, disketter och cd-r-skivor donerade av Chris Oberth familj, och började rota på dessa efter okända och osläppta spelprojekt, rapporterar Ars Technica.

Resultatet är redan bortom förväntningarna. Chris Oberth hade i en intervju 2006 nämnt att han i början av 90-talet jobbade på ett NES-spel baserat på filmen Days of Thunder, och VGHF hade tur. En hårddiskbackup spridd på 21 stycken 5,25-tumsdisketter visade sig innehålla källkoden och kompilatorn som krävdes för att bygga spelets maskinkod.

Allt som fattades var grafikresurserna, och efter en lång sökning av alla skivor och diskar lyckades arkivarien Rich Whitehouse till sist hitta en 128 kilobyte stor fil med spelets bitmapdata.

Spelet ska snart göras tillgängligt via Github så att du kan testa själv i en NES-emulator. En grupp entusiaster har dessutom tagit fram och säljer faktiska NES-kasetter – överskottet går till Chris Oberths familj.