Testad produkt: Private VPN
Pris vid månadsbetalning: 105 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Cirka 21 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Tremånadersabonnemang för 63 kronor per månad

Svenska Private VPN har stadigt placerat sig i toppen av våra vpn-tester. När vi nu testar om tjänsten placerar man sig ännu en gång högt upp i jämförelse med andra tjänster. Det har skett några små förbättringar sedan senast, men tyvärr också ett par försämringar. Det gör att Private VPN inte heller denna gång når upp till förstaplatsen.

Betyg 4,5 av 5

Omdöme

Private VPN är fortfarande en mycket bra vpn-tjänst med såväl sajt och programvara som support helt på svenska. De imponerar genom att erbjuda åtkomst till samtliga testade streamingtjänster, men hastigheterna är tyvärr lite för ojämna. Dessutom saknar vi ett billigt långtidsabonnemang.

Positivt

  • Snabba svenska servrar
  • Sajt, programvara och support helt på svenska
  • Åtkomst till samtliga streamingtjänster vi testat

Negativt

  • Ojämna hastigheter
  • Ingen gratis- eller prova på-version
  • Inga billiga långtidsabonnemang

En av försämringarna märks direkt när det är dags att teckna ett abonnemang. De har alla nämligen blivit lite dyrare, även om det inte är några enorma skillnader. Månadsabonnemang kostar nu 95 kronor (mot tidigare 84 kronor) och tremånadersabonnemang kostar nu 63 kronor per månad (mot tidigare 50 kronor).

Även årsabonnemangen är dyrare, med en kostnad på 52 kronor per månad nu (mot tidigare 41 kronor). I skrivande stund har man dock en kampanj där man bjuder på 12 månader extra vid tecknandet av ett årsabonnemang, vilket sänker kostnaden till 26 kronor per månad.

Private Vpn

Tyvärr saknas längre (och billigare) abonnemang än så, vilket är något vi klagade på även förra gången. Det är synd, för avsaknaden av riktigt långa och riktigt billiga abonnemang är en av de saker som hindrar Private VPN att nå den åtråvärda förstaplatsen.

Vi saknar också något slags gratis prova på-abonnemang eller en gratisversion av tjänsten. Man har dock, som de flesta andra av konkurrenterna, en 30 dagars ”pengarna tillbaka-garanti”. En garanti som också infrias utan problem.

Ett litet plus också för att såväl sajten som programvaran och supporten är helt på svenska.

Åtkomst till alla streamingtjänster

Private VPN har ett drygt 100-tal servrar i 63 länder. Det är ett tjugotal fler servrar än senast, men samma antal länder. Tidigare har man stått sig bra hastighetsmässigt i jämförelse med konkurrenterna, trots det relativt låga serverantalet. Tyvärr inte riktigt denna gång.

PC för Alla rekommenderar Mot svenska servrar går det bra. Vi kommer vi upp i hela 123 Mbit/s, vilket konkurrerar bra med övriga toppkonkurrenter. Men mot brittiska blir resultatet bara 45 Mbit/s och mot amerikanska 42 Mbit/s. Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Private VPN kommer upp i 49procent för svenska servrar, 18procent för brittiska och 17procent för amerikanska.

Fullt godkänt för hastigheterna mot svenska servrar med andra ord, men en klar försämring denna gång mot brittiska och amerikanska.

Däremot klarar Private VPN som en av få tjänster fortfarande av att ge åtkomst till samtliga streamingtjänster vi testar. Vi kommer med andra ord åt såväl SVT Play, TV4 Play, svenska Disney Plus och svenska HBO Max, som amerikanska Netflix, amerikanska HBO Max och brittiska BBC Iplayer. Detta är mycket imponerande!

Private VPN befäster med andra ord sin plats i toppen, men skulle behöva lite jämnare (och bättre) hastigheter och några billigare långtidsabonnemang för att kunna utmana om förstaplatsen!

Specifikationer

Tjänst: Private VPN
Testad: September 2022
Kontakt: privatevpn.com
Verksamhetsland: Sverige
Antal servrar: 100+ i 63 länder
Sajt på svenska: Ja
Program på svenska: Ja
Program till pc: Ja
Program till mac: Ja
Kill switch: Ja
Antal samtidiga enheter: Tio
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 123 Mbit/s (49procent).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 45 Mbit/s (18procent).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 42 Mbit/s (17procent).
Åtkomst till SVT play: Ja*
Åtkomst till TV4 Play: Ja*
Åtkomst till svenska Disney+: Ja*
Åtkomst till svenska HBO Max: Ja*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja*
Åtkomst till amerikanska HBO Max: Ja*
Pris vid månadsbetalning: 105 kronor per månad
Pris vid helårsabonnemang: Cirka 21 kronor per månad
Övriga prisalternativ: Tremånadersabonnemang för 63 kronor per månad

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg 4,5 av 5