I tisdags presenterade Dropbox flera nya funktioner som tidigare synts i lagringstjänster som Microsofts Onedrive och Google Drive.

Dropbox Passwords är en slags lösenordshanterare som kan användas för att automatiskt fylla i lösenord. Funktionen ska gå att använda för att få krypterade lösenord till Windows, Mac, IOS och Android. Dropbox Passwords är inte en separat tjänst, utan ingår automatiskt för alla Dropbox Plus-användare.

Dropbox Vault är sedan ett extra säkert valv i molntjänsten som kan användas för känsliga dokument som får ett extra lager säkerhet i form av en PIN-kod. Det är dock än så länge oklart hur mycket utrymme som ingår i Dropbox Vault.

Dropbox får nu också en funktion för att automatiskt backa upp filer från en dator direkt till molnet, likt Onedrive kan göra för Windows-datorer.

Slutligen så får Dropbox också en familjeplan, Dropbox Family, som låter totalt sex medlemmar dela på 2TB lagring genom sina egna individuella konton. Pris för familjeplanen är just nu okänt.

De flesta av de nya funktionerna befinner sig ännu i beta men förväntas släppas till betalande Dropbox-kunder senare i år.

Läs också: Näthandla säkert - så skyddar du dig mot bedragarna