Windows är det mest hotutsatta operativsystemet på planeten. Det betyder förstås att du bör förstärka din dators försvar för att hålla dig säker både online och offline. Det gör du naturligtvis redan med något säkerhetsprogram, men den här lilla åtgärden är så enkel att utföra att det inte skadar att använda den också.

Skyddad inloggning är en komponent på inloggningsskärmen för Windows. Det hindrar inte någon från att komma åt din dator fysiskt om de har dina inloggningsuppgifter. I stället tar Windows 10 bort inloggningsfältet helt tills du trycker den välbekanta tangentkombinationen Ctrl + Alt + Delete. Därefter anger du ditt lösenord eller pin-kod som vanligt.

Denna funktion syftar till att motverka skadlig mjukvara. Elak kod kan ligga i bakgrunden och förfalska inloggningsskärmen för Windows 10 för att fånga in ditt lösenord.

Eftersom appar och program vanligtvis inte har tillgång till Ctrl + Alt + Del-kommandot, kan du kringgå en falsk inloggningsskärm genom att använda Skyddad inloggning som tvingar dig att använda trefingersaluten före inloggning och säkerställer att det är den äkta inloggningsskärmen som visas.

Skyddad inloggning
  1. Klicka på Start-knappen och skriv netplwiz.
  2. Starta programmet som visas.
  3. Fönstret Användarkonton öppnas. Byt till fliken Avancerat.
  4. Bocka för Kräv att användare trycker ned Ctrl+Alt+Delete.
  5. Stäng med OK.