Microsoft har nu visat upp den kommande nya startmenyn för Windows 10 via Microsoft 365:s officiella Facebook-sida. Något som först uppmärksammades av Windows Latest.

Den nya startmenyn har en mer genomskinlig design och kommer återigen ha levande paneler vars bakgrunder kan matchas till antingen ett mörkt eller ljust tema.

Skillnaden är att det nu kommer gå att stänga levande paneler utan att de förvandlas till solida enfärgade block, som i den aktuella versionen av operativsystemet. Bilden ovan visar hur det ser ut när levande paneler är avstängda.

De levande panelerna läggs nu också lite mer i bakgrunden medan de nydesignade appikonerna får mer utrymme och slipper de rutor som de just nu stängs in i. Förslag på ofta använda appar ser ut att återvända från dagens startmenydesign.

Detta markerar den största förändringen för startmenyn i Windows 10 sedan operativsystemet presenterades för första gången under 2015. Hur pass denna smygtitt kommer stämma överens med den färdiga produkten återstår att se.

Den nya startmenyn förväntas dyka upp någon gång under 2021.

Läs också: Smarta knepet för att tjuvtitta på dina filer i Windows