Klassiskt utseende

Opranic

Jorå, klassiskt utseende har onekligen Opranic ECO23R, men om du läser produktbeskrivningen kommer du att mötas av högst okonventionella meningar som ”om du letar efter en billig uteplatsvärmare, hittar du förmodligen varmare med kortvåg. De är billiga att producera men ger ofta intensiv och obehaglig värme. Du är bränd i huvudet, men inte varm i kroppen” och klassikern ”Det är vattnet i kroppen som värms upp, och inte bara ytan”. Och handen på hjärtat, vem vill bli bränd i huvudet när man kan få vattnet i kroppen uppvärmt? Hur som helst, Opranic värmer ditt vatten med 2 300 watt och finns i två versioner, en med fjärrkontroll och en med termostat. Det här är versionen med termostat.

Kostar 1 595 kronor hos CDON


Kompetenta Landmann

Landmann

Landmann kan det här med värme och grejer som brinner. De har tillverkat högkvalitativa grillar och därifrån är inte steget långt till en terrassvärmare. Landmann Terrassvärmare 12049 är tillverkad av lackerad plåt och värmen går att ställa steglöst. Landmann har dessutom sett till att den är utrustad med tippskyd. Den stora reflektorn ser till att värmen sprids åt sidorna. Gas, slang & regulator medföljer ej.

Kostar från 1 485 kronor hos Prisjakt


Lutning ingår inte

Termo Pisa

Tornvärmaren Termo Pisa är en terrassvärmare med iso ip55, vilket innebär att den är vattentålig och godkänd för utomhusbruk. Vad den också har, vilket vi gillar, är timerfunktion. Terrassvärmaren kan dessutom användas både i ett fast och i ett oscillerande läge där den roterar 80 grader.

Två effektlägen 450W eller 900W gör att den kan värma upp en yta om cirka 10-12kvm. Ett tippskydd som slår av värmaren om den skulle välta tackar vi för. Lampan har en brinntid upp till 5 000 timmar. En ytterligare cool säkerhetsfunktion är att skyddsgallret har en värmeskyddande behandling som kallas cool touch technology, vilket gör att du inte bränner dig på gallret om du kommer åt det.

Kostar 925 kronor på Garden Store


Milanesisk värmebölja

Termo Milano

Milano terrassvärmare är en praktisk, fristående och stående terrassvärmare med flera effektlägen. Du kan välja mellan 650 till 2 000 watts värme från tre stycken värmande quartzelement. Själva elementet kan justeras upp och ned i 45 graders vinkel och konstruktionen är utrustad med ett tippskydd.

Kostar från 624 kronor hos Prisjakt


Hängande värme

Line Modena

Termo Design Line Modena är en snygg terrassvärmare som styrs med en medföljande fjärrkontroll. Modena har led-belysning samt touchkontroll. Värmen, här producerad av dubbla halogenrör, kan ställas in i 800, 1 200 eller 2 000 watt.

Tänk på vid montering att värmaren hänger minst 180 cm från golv. Du kan ha ett bord under värmaren, i så fall måste avståndet vara minst 30 cm från bordet. Värmaren avger även lite värme uppåt vilket gör att avståndet till tak måste vara mellan 30-50 cm och till vägg 25-30 cm. Värmespridning räcker till ungefär 6-8 kvadratmeter när värmaren hänger två meter från golvet

Kostar 1 899 kronor hos Garden Store


Pålitliga Clabbe

Clas Ohlson

Om man inte har någonting att göra kan man alltid styra sina steg till Clas Ohlsons, alltid hittar man något. Som terrassvärmaren Runwin ZHQ1524-II. Den här är avsedd att hängas över ett bord på altanen, vilket ska en bred spridning av värmen. Två värmelägen, 600 och 1500 watt, håller er lagom varma när höstmörkret kommer.

Kostar från 499 kronor på Prisjakt


Termo Parasoll

Termo Parasoll

Termo Parasoll är en elektrisk värmare som ska monteras under ett parasoll. Se bara till att det är minst 30 centimeter mellan värmaren och tyget, annars finns risken att ditt parasoll kommer att påminna om när man fyller en varmluftsballong. Du värms upp med halogenrör som går att ställa in i tre olika lägen, 650, 1 300 eller 2 000 watt.

Kostar 1 149 kronor hos Garden Store