FRÅGA. Jag har en telefon med dubbla sim-kort och alla inställningar är satta på sim1. Ändå får jag meddelanden rörande sim2. Kan jag slippa det?
Ronald

SVAR. Det finns två olika sätt att ställa in sina dubbla sim-kort.

Det ena handlar om att välja vilket sim-kort som ska användas som standard. Du kan alltså ha det ena kortet som standard för telefonsamtal och sms (exempelvis ditt svenska) och ett annat för mobildata (exempelvis ett utländskt kontantkort).

Observera att det här handlar om utgående samtal och sms. Inkommande samtal och meddelanden fungerar fortfarande på båda, och det här är förklaringen till att du får meddelanden.

För att slippa detta kan du välja att helt inaktivera ett av korten. Det här gör ungefär samma sak som att ta ut kortet.
Så här gör du:

Sim-kort
  1. Öppna mobilens inställningar och peka på Nätverk och internet, SIM-kort.
  2. Under Primärt SIM-kort för kan du välja vilket av korten som du använder för Mobildata, Samtal och Sms. Under Samtal kan du även ange om du ska få frågan varje gång du ringer ut.
  3. Vill du stänga av ett sim-kort helt gör du det med reglaget till höger. Du ser nu att alternativen under Primärt SIM-kort är borta – och att allt läggs på det aktiva kortet.

Observera att menyvalen kan variera beroende på vilken telefon du har, men grundtanken brukar vara densamma. I vårt exempel använder vi en Android One-telefon med Android 9.