Testad produkt: HP Pavilion All-in-One 27-d0139no
Pris: 16 990 kr hos HP.

HP är en av de tillverkare som har ett brett utbud av allt-i-ett-datorer i olika prisklasser, och vi har testat både prispressad budget och maxad lyx genom åren. Deras senaste modell hamnar någonstans mittemellan. Nya upplagan av Pavilion All-in-One 27 finns i en par konfigurationer, där den mest intressanta som vi testat här har ett pris på precis under 17 000 kronor. En nerbantad version går på cirka 12 000 kronor, men då med lägre prestanda och sämre skärm.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Det är inte riktigt proffsklass på denna dator, med en skärm som lämpar sig för mediekonsumtion snarare än skapande. Men med tanke på priset får du väldigt mycket av hög klass. Snygg 4k-skärm, högklassigt ljud, solida desktop-prestanda, en av marknadens bästa webbkameror och rätta uppsättningen anslutningar. Det är svårt att klaga.

Positivt

  • Höga prestanda.
  • Högupplöst skärm.
  • Mycket bra ljud.
  • Smarta funktioner och anslutningar.

Negativt

  • Hdr i skärmen ej värd namnet.
  • En hel del bloatware.

Det är en stramt utformad enhet med tunna skärmkanter, yttre i vit plast och småkantig form, med galler för fläktutblås på sidorna och en decimeterbred soundbar i nederkant. Den ser verkligen ut som en liten påhängd högtalare, speciellt då den har en liten Bang & Olufsen-logga som sticker ut på ena sidan. Det mesta i datorväg sitter bakom skärmen som är upphängd i en tunn arm på en stadig fot.

I den breda och platta foten sitter en inbyggd trådlös laddare för mobilen av qi-standard, en trevlig bonusfunktion som verkar vara påslagen konstant. Den autodetekterar om en telefon är på plats och går då upp i effekt.

En usb-port och datorns hörlursuttag sitter behändigt placerade på ena sidan, och resten av datorns externa anslutningar sitter på en prydlig rad mitt baktill. Förutom en sd-kortläsare, nätverksport och ett gäng till usb 3-portar hittar vi både hdmi-port ut för att ansluta ytterligare en skärm, och hdmi-port in för att använda datorns skärm till en extern bildkälla.

HP Pavilion All-in-One 27

Högupplöst skärm, toppklass på ljudet

Det kan finnas orsak till att göra det, för det är en riktigt trevlig skärm. En av de saker som skiljer vår modell från den billigare är att vi här får 4k-upplösning istället för 1080p. Det, eller åtminstone 1440p, tycker vi behövs på en så pass stor skrivbordsskärm som denna. Bilden är skarp, kontrasten relativt hög och färgomfånget som i princip matchar srgb passar utmärkt för till exempel film. Skärmen har stöd för Vesa HDR 400, vilket gör att den i teorin kan hantera hdr-material, men det ger inte i verkligheten någon övertygande dynamik.

Högtalarna levererar riktigt övertygande, med både bra tryck och rent ljud, och med Bang & Olufsens ljudmjukvara i datorn får vi smart ljudförbättring och full kontroll över equalizer. Här kan vi även applicera brusfilter på datorns mikrofon. Det kan behövas då den utan är lite känslig för det. Men med filtret påslaget får vi övertygande kvalitet för videosamtal. Webbkameran, som sitter på en popup-panel du drar upp ur skärmen, levererar hela 1440p. Bilden är lite blek i kontrasten, men annars av hög klass.

Datorn kommer med antingen Intel Core i5- eller som i vår dator Core i7-processor av senaste tionde generationen. Det är en processor av T-typ, vilket innebär att det är en lite extra strömsnål desktop-modell. Dess åtta kärnor ger oss rejält med kraft för de allra flesta situationer. Men det verkar som om datorn är lite beskedlig med kylningen vilket gör att vi inte kan pressa det där sista i prestanda ur den. Saknar vi de extra procenten? Nja, de behövs bara i enstaka fall när vi gör något extra krävande.

Klarar enklare gaming

I gengäld har den relativt dämpad kylning och blir aldrig mer än måttligt högljudd. Grafikprestanda kommer från ett Geforce GTX 1650, inte direkt det mest kraftfulla i grafikkortsväg, men bra för en allt-i-ett, och det duger fint för att spela en del spel på, i alla fall om vi får ner till "vanlig" 1080p-upplösning. Främst ska grafikkortet här nog ses som en prestandalyftare för foto- och videoredigerings-program och liknande.

HP Pavilion All-in-One 27

Trådlöst tangentbord och mus medföljer. Vi gillar tangentbordet som är rejält tilltaget och har fin skrivkänsla. Musen ränns dock lite billigt plastig. Vi hade också gärna sett att HP rensade upp lite i mjukvaran, vi får både en uppsättning HP-specifika användbara system- och underhållsverktyg, och en hel drös bloatware, från reklamlänkar till prova på-versioner av allt från virusskydd och vpn till speltjänster.

Det här är en dator som är såpass ny på marknaden attt den inte finns ute i butiker ännu. I skrivande stund säljs vår modell bara i HP:s webbutik, och även där är tillgången begränsad. Vi hoppas få se den snart på bredare front. 

Specifikationer

Produktnamn: HP Pavilion All-in-One 27-d0139no
Testad: Augusti 2020
Kontakt: HP
Processor: Intel Core i7-10700T, 2 GB octa core
Grafik: Gecore GTX 1650, 4 GB
Minne: 16 GB ddr4
Lagring: 1 TB ssd, plats för sd-kort
Bildskärm: 27 tum matt ips, 3240x2160 bildpunkter
Webbkamera: 1440p, ir för Windows Hello
Anslutningar: Usb 3 typ c, 4st usb 3.0, ethernet, hdmi in,m hdmi ut, headset
Trådlöst: Wifi 5, bluetooth 5.0
Övrigt: Trådlös mus, trådlöst tangentbord, qi-laddplatta, ansiktsinloggning
Operativsystem: Windows 10 Home
Ljudnivå: 30-37 dBa
Storlek: 61,2 x 46,8 x 20,8 cm
Rek. pris: 16 990 kr
Pris: 16 990 kr hos HP.

Prestanda

Cinebench R20: 2 943 poäng
Geekbench 5, cpu: 6 362 poäng
Geekbench 5, grafik: 41 958 poäng
Lagring, läsning: 811 MB/s
Lagring, sökning: < 0,1 ms

Betyg: 5 av 5