Testad tjänst: Bahnhof Integrity VPN
Pris vid månadsbetalning: 40 kronor per månad.

Tidigare testade vi Black VPN, en tjänst som saknade svenska servrar att koppla upp sig mot. Denna vecka är det dags för Bahnhof Integrity VPN, en tjänst som är raka motsatsen då den endast har svenska servrar att koppla upp sig mot.

Betyg 3 av 5

Omdöme

Installationen är krånglig, men Bahnhof Integrity VPN är en snabb och billig tjänst som passar utmärkt för den som vill komma åt svenskt innehåll på utlandssemestern. Men eftersom det bara finns svenska servrar att koppla upp sig mot är detta i princip också det enda användningsområdet. 

Positivt

  • Billigt.
  • Snabbt.
  • Åtkomst till SVT Play och TV4 Play.

Negativt

  • Bara svenska servrar.
  • Dålig anonymitet.
  • Krånglig installation.
  • Ingen åtkomst till BBC Iplayer eller amerikanska Netflix.
Användningsområdet för Bahnhof Integrity VPN är med andra ord tämligen begränsat. Det här är en tjänst för dig som vill komma åt svenskt innehåll när du är utomlands på exempelvis semestern. Som allt innehåll på svenska nyhetssajter eller allt innehåll på SVT Play. Sådant som amerikanska Netflix eller brittiska BBC Iplayer är bara att glömma.

Särskilt användbart ur ett anonymitetsperspektiv är inte Bahnhof Integrity VPN heller. När du registrerar dig måste du ange allt från personnummer till om du bor i lägenhet eller villa och det enda sättet att betala är via faktura. Det finns heller inga olika abonnemangslängder eller abonnemangsformer att välja bland. Det är en enda månadskostnad som gäller.

Positivt är dock att denna är på låga 40 kronor (om du väljer autogiro eller e-faktura, annars åker du på en fakturaavgift på 49 kronor). Däremot finns varken någon prova på- eller gratisvariant och inte heller någon pengarna tillbaka-garanti.

Svårinstallerat

Att installera Bahnhof Integrity VPN är inte det enklaste. Någon direktlänk på tjänstens hemsida finns inte. Istället måste du gå via kundservice-sidan och på vägen besvara frågor som om du vill köra PPTP, Open VPN eller Wireguard.

Någon egen programvara har man inte heller. Istället måsta du skapa en egen konfigurationsfil på webben, ladda ned den till din dator och sedan importera den till den klient du valt. Väldigt krångligt, särskilt för en oerfaren användare!

Men när du väl är igång går det undan. Rejält! Vi kommer upp i hela 178 Mbit/s, vilket är det överlägset snabbaste resultatet hittills mot svensk server bland de tjänster vi har testat. Vi kommer också utan problem åt både SVT Play och TV4 Play.

Bahnhof Integrity VPN fungerar med andra ord utmärkt för dig som bara är intresserad av att komma åt svenskt innehåll på utlandssemestern (och vill ha ett skydd när du är uppkopplad på publika nätverk), men vill du ha ut mer av din vpn-tjänst får du vända dig till en annan tjänst (förslagsvis Windscribe).

Specifikationer

Tjänst: Bahnhof Integrity VPN
Testad: September 2020
Verksamhetsland: Sverige.
Kontakt: bahnhof.se/integrity
Antal servrar: Okänt antal i 1 land.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Nej.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: 10.
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 178 Mbit/s (71%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: -
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: -
Åtkomst till SVT play: Ja.*
Åtkomst till TV4 Play: Ja.*
Åtkomst till BBC Iplayer: Nej.*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Nej.*
Pris vid månadsbetalning: 40 kronor per månad.
Pris vid helårsabonnemang: -
Övriga prisalternativ: -

* Netflix och andra streamingtjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streamingtjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 3 av 5