Uppdatering 2021-01-29:

Lanserade i Kina

I september förra året avslöjade Ikea ett nytt samarbete med Asus Republic of Gamers-varumärke (ROG) för design av ett nytt sortiment gamingprodukter som ska säljas i Ikea-varuhus runt om i världen.

De första prylarna har nu lanserats som utlovat, och ska till att börja med bara säljas i Kina innan en global lansering i höst.

Ikea och Asus har tagit i rejält med flera produktfamiljer och prylar i många kategorier: Skrivbord, stolar, en hurts, förvaringstavla, hörlursställ, golvskydd och till och med en ringlampa för streamers. De flesta är svarta eller mörkgrå och i vissa fall med röda eller blå detaljer, men det finns också en vit stol med blå accenter.

Priserna ligger i linje med Ikeas vanliga.


Tidigare:

Ikea har inlett ett samarbete med Asus Republic of Gamers (ROG) för att ta fram en ny serie med prisvärda gamingmöbler och tillbehör. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Serien kommer bestå av 30 olika produkter och lanseras först i Kina under februari 2021. I oktober 2021 dyker spelinredningen sedan upp på resten av Ikeas marknader.

Som en del i utvecklingen höll Ikea flera workshops med professionella gamers och spelfantaser i Shanghai för att bättre förstå deras behov.

Samtliga möbler kommer vara designade för användarvänlighet, komfort och ergonomi specifikt för spelfantasters men också ha ett utseende som smälter samman med resten av möblerna i hemmet.

Läs också: Ikea öppnar sitt "minsta varuhus någonsin" - i form av en ny app