Google Maps (Google Kartor) är tjänsten som fått en hel värld att hitta rätt. Nästan oavsett var vi befinner oss är det bara att plocka fram mobilen, surfplattan eller datorn för att på så sätt få en pålitlig vägvisare.

Problemet är att även Google Maps kan visa fel ibland. Det berättar PC för Alla-läsaren Anneli om. Istället för att visa vägen hem till henne visar Google vägen till hennes grannar.

– Detta gör att det har blivit problem ibland. Det kommer ibland taxibilar, hantverkare och lastbilar hem till oss. De kan köra fast hos grannen på vintern. Jag får alltid försöka prata med förarna om vägen, men ändå blir det ofta fel, förklarar hon.

Lyckligtvis går det att rapportera den här sortens missar direkt till Google. Det går att göra både med sin egen adress och med något annat som inte stämmer.

Så här gör man:

Google Maps

1. Öppna appen Google Maps i din telefon eller surfplatta. Leta upp den adress som inte stämmer.
2. Tryck länge på den felaktiga platsen så ser du att det dyker upp en röd liten kartnål. Du ser nu hur det står en adress strax ovanför den blå knappen Vägbeskrivning. Tryck på den.

Google Maps

3. Bläddra dig längst ned så ser du att det står Rapportera ett problem/Föreslå en ändring. Tryck på den!
4. Nu kan du välja att åtgärda en adress, lägga till en väg – eller ge andra kommentarer

Om du använder dator kan du rapportera fel genom att surfa till maps.google.com och trycka på menyikonen (med tre linjer) högst upp till vänster.

Tryck på Skicka feedback, välj vad du vill rapportera och följ instruktionerna.