FRÅGA. Jag läste er intressanta artikel om hur man kan använda Google Home som multiroom-system.

Jag har en Google Home idag, men är sugen att köpa en Sonos- eller Harman Kardon-högtalare som har Google Home i sig.

Vet ni om dessa högtalare kan skapa ett multiroom-system tillsammans med min Google Home-högtalare. Jag vill alltså kunna lyssna på samma musik samtidigt i både vardagsrummet och köket exempelvis?

Kan det vara så att alla enheter med Google Home kan göra detta? Tänkte att om man köper en soundbar från Sonos eller Harman Kardon att även den kan agera in i multiroom i så fall?
Adam

Hemgrupp
Harman Kardon Citation One är en av många högtalare som funkar tillsammans med Google Home.

SVAR. Hemma i min bostad har jag ett multiroom-system som innehåller två av Googles egna högtalare (en Nest Mini och en Nest Hub) i kombination med en Harman Kardon Citation One. Dessa fungerar utmärkt ihop.

Jag har kopplat ihop de tre högtalarna till en Hemgrupp och när jag väljer den i Google Home-appen kan jag spela upp ljud på alla mina tre högtalare samtidigt.

Det här går dock tyvärr inte att göra på högtalare av alla märken. Så här skriver Google på sin sajt: Den här funktionen fungerar inte på högtalare med Google Assistent från Bose och Sonos.

Det är med andra ord klokt att i förväg kolla upp om det går att skapa ett multiroom-system innan man köper sin högtalare – men i grund och botten fungerar det alltså att göra som du skriver.