Emoji brukar de kallas, de små ansikten du kan infoga i meddelanden och chattar. Dessa gula huvudena är fortfarande populära, men många vill i stället se sig själva som dessa små figurer.

Det går inte att åstadkomma med de minsta figurerna, men däremot med dem som brukar benämnas dekaler.

Dessa personliga emoji eller dekaler, ansiktsbilder som föreställer dig själv, kallas numera ofta för memoji.

Om du använder dig av Googles tangentbord Gboard i Android eller Iphone finns det en inbyggd funktion för att skapa sådana bilder från ett foto av dig och de kan bli hyfsat bra.

De färdiga bilderna kan du sedan justera och anpassa ännu bättre än vad appens automatik klarar av. Sedan är det bara att använda dina memoji i dina meddelanden i olika appar. De fungerar inte i sms, men i de flesta andra meddelandeappar.

Memoji

1. Lägg till

Öppna valfri app som ger dig tillgång till tangentbordet. Välj att lägga till en dekal och klicka på plustecknet. Klicka på LÄGG TILL under Miniatyrer.


Memoji

2. Fotografi

Passa in ditt ansikte i rutan (telefonen ska hållas stående). Det är inte så noga med ansiktsuttrycket, det används inte. Tryck på avtryckaren.


Memoji

3. Anpassa

Ett antal dekaler som liknar dig med olika miner skapas. Med hjälp av knappen Anpassa kan du rätta till en del saker som frisyr, hårfärg och hudfärg.


Memoji

4. Infoga

Nu kan du infoga dina nya dekaler i dina chattmeddelanden. Likheten är definitivt inte perfekt, men lite roligt är det väl ändå.