USA:s presidentval är igång, och en hel värld följer kampen mellan Trump och Biden. En bra sammanställning av opinionsläget inför valet finns på sajten Fivethirtyeight.

Det här är egentligen en statistiktjänst som även förutser exempelvis vem som vinner basketturneringen NBA eller hur många som kommer att dö i corona. Mest uppmärksamhet får man dock för sina statistiska modeller av amerikanska val, och de presenteras på ett extremt pedagogiskt sätt på sajten.

USA

Följ valvakorna live

Du som tycker att politikens innehåll är mer spännande kan följa nyheterna hos Fox News och MSNBC. Dessa båda nyhetskanalerna håller hög kvalitet, men de har en tydlig politisk färg. Fox är Trumpvänlig medan MSNBC lutar åt Biden.

Båda dessa kanaler har givetvis även olika sorters valvakor, vilket även gäller de (något) mindre partiska nyhetskanalerna CNN, CBS, ABC och PBS.

I Sverige kan du följa valvakorna på SVT, TV4 och Sveriges Radio

För att dig som vill förstå amerikansk politik lite djupare finns det även bra poddar, framför allt USA-podden från Sveriges Radio. Här får du analyser och bakgrunder som går djupare än den vanliga nyhetsrapporteringen.