Med hjälp av appstartaren Launcher kan du ge din befintliga Android-mobil ”Windows-känsla”. Tanken är alltså att du ska få samma upplevelse i mobilen som i datorn. Microsoft har också släppt appen Din telefon, som kopplar ihop datorn och mobilen. Det här kan du läsa mer om i vår guide här.

Men Launcher och Din telefon är inte den enda Microsoft-app som försöker knyta ihop datorn och mobilen. Här är fem appar du inte vill missa.

Microsoft

Synka dina bokmärken

Microsofts webbläsare Edge finns inte bara i datorn. Med appen Microsoft Edge kommer då åt samma bokmärken som i datorn och med funktionen Fortsätt på dator kan du börja läsa en artikel på mobilen och avsluta på datorn.


Microsoft

Smidigare fildelning

Vill du dela filer mellan mobil och dator gör du det enkelt via Microsofts molntjänst Onedrive. Du kommer alltså åt alla filer i alla enheter.
I mobilappen kan du även slå på en smidig funktion som automatiskt laddar upp alla bilder du tar i Onedrive.


Microsoft

Office utan kostnad

Word, Excel och Powerpoint har länge funnits som gratisappar. Du kan alltså använda mobilen för att läsa, redigera och skriva samma dokument som i datorn. Nyligen släpptes även Android-appen Office, som samlar alla tre verktyg i ett skal. Du får även andra smarta verktyg, exempelvis Lens som låter dig använda mobilen som skanner.
Microsoft

Mer än mejlen

Outlook är namnet på Microsofts mejltjänst, kalender och kontaktlista. Genom att installera Outlook-appen i mobilen kommer du åt detta i ett och samma gränssnitt.


Microsoft

Öka säkerheten

Vill du öka säkerheten kan du installera appen Microsoft Authenticator. Så snart du ska göra något riskabelt i en Microsoft-tjänst på datorn får du bekräfta det i appen, vilket gör det svårare för it-brottslingar att komma åt din information.