Facebook skriver att de uppdaterat sina regler för hatpropaganda och kommer nu att förbjuda allt innehåll som på något sätt förnekar eller förvränger Förintelsen, folkmordet där omkring 6 miljoner judar systematiskt mördades av Nazityskland mellan 1941 och 1945. Det senaste beslutet skriver Facebook ska vara resultatet av ett års överlägning med externa experter.

En undersökning utförd av Institute for Strategic Dialogue, ISD, som publicerades tidigare i år visade på att om du sökte efter Förintelsen på Facebook så fick du förslag om att gå till sidor som förnekar den historiska händelsen.

Facebook bannlyste nyligen även antisemitiska stereotyper som handlar om att judar i hemlighet skulle styra världen. Sajten har den senaste tiden även tagit bort över 250 vit makt-grupper samt uppdaterat sin policy för militära grupper och konspirationsteorin Qanon. Under andra kvartalet 2020 tog Facebook bort 22,5 miljoner inlägg som klassades som hatpropaganda.

Facebook säger att införandet av de nya reglerna samtidigt kommer ta tid i samband med att granskare och system nu tränas upp. Senare i år kommer användare som söker efter innehåll som relaterar till Förintelsen eller förnekelsen av den på Facebook också att hänvisas till kvalificierade källor utanför Facebook.

Läs också: Facebook slänger ut konspirationsteoretiker