Youtube meddelar nu att videor som innehåller påståenden gällande vaccin som går emot det som Världshälsoorganisationen, WHO, sagt kommer att tas bort från sajten, rapporterar The Guardian. Detta inkluderar falska påståenden som att vaccin skulle vara dödliga, orsaka sterilitet eller användas för att plantera mikrochip i människor.

Youtube säger att de blivit läge att driva på denna policy i samband med att ett vaccin för coronaviruset tycks allt närmare. I dagsläget ska sajten också tagit bort över 200 000 videos med missledande eller farlig information gällande coronaviruset sedan i februari.

Youtube ska också varje vecka ha ett möte med WHO:s chef för digitala lösningar, Andy Pattison, för att diskutera pågående trender och potentielt problematiska videos.

Även Facebook tog nyligen ett liknande beslut att bannlysa alla annonsering som propagerar för att vaccin skulle vara osäkra samtidigt som sajten kommer förespråka vaccinering genom informationskampanjer och vägledning till vaccinationssajter.

Läs också: Uppgifter -Youtube-app på väg till Microsoft Store