Testad produkt: Froot VPN
Pris: Ca 52 kronor (4,99 euro) per månad.

Till en början ser det mycket lovande ut för Froot VPN, en vpn-tjänst baserad på Seychellerna (precis som Anonine som vi testade i våras). De tre olika abonnemangsalternativen som finns är alla riktigt billiga och det finns dessutom gott om betalningsalternativ.

Betyg 4 av 5

Omdöme

Froot VPN har riktigt låga priser och ger som en av få tjänster åtkomst till såväl SVT Play och TV4 Play som brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix. Men hastigheterna är för låga och ojämna för att det ska kunna bli högsta betyg.

Positivt

  • Många betalmöjligheter.
  • Program på svenska.
  • Billigt.
  • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play, BBC Iplayer och amerikanska Netflix.

Negativt

  • Ingen prova på eller gratisvariant.
  • Ganska få servrar och länder.
  • Ojämna hastigheter.
Vid månadsbetalning kostar det 52 kronor (4,99 euro), vid årsabonnemang 31 kronor i månaden och vid ett tvåårsabonnemang låga 22 kronor i månaden (2,08 euro).

Det går att betala med kort och Paypal, såväl som med ett antal olika kryptovalutor.

Som för de flesta andra vpn-tjänsterna finns tyvärr inte någon gratis- eller prova på-variant. Däremot finns det, återigen som för de flesta andra vpn-tjänsterna, en 30-dagars ”pengarna tillbaka-garanti”, en garanti som man också infriar utan problem.

Antalet samtidiga enheter är relativt låga fem, men det bör å andra sidan räcka för de flesta.

Ojämna hastigheter

Antalet servrar (150+) och länder (32 stycken) är helt okej, men inte riktigt i samma klass som de allra bästa tjänsterna som har upp till 6400 servrar i 90 länder (Cyberghost).

Däremot imponerar Froot VPN genom att vara en av få tjänster som klarar av att ge åtkomst till såväl SVT Play och TV4 Play som brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix.

Så långt är Froot VPN med och slåss i toppen av de vpn-tjänster vi hittills har testat, särskilt med tanke på det låga priset. Men tyvärr faller man på målsnöret och är en riktig besvikelse när det gäller hastigheterna (återigen precis som konkurrenten Anonine).

Mot svensk server kommer vi upp i 86 Mbit/s, vilket är godkänt på gränsen till bra. Mot brittiska får vi 44 Mbit/s och mot amerikanska bara 23 Mbit/s, båda underkända. Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Froot VPN kommer upp i 34 procent för svenska servrar, 18 procent för brittiska och 9 procent för amerikanska.

Hade det inte varit för de låga och ojämna hastigheterna hade Froot VPN kunnat få en femma, nu får de nöja sig med en fyra.

Specifikationer

Tjänst: Froot VPN
Testad: Oktober 2020.
Verksamhetsland: Seychellerna.
Kontakt: frootvpn.com
Antal servrar: 150+ servrar i 32 länder.
Sajt på svenska: Nej.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: 5.
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 86 Mbit/s (34%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 44 Mbit/s (18%).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 23 Mbit/s (9%).
Åtkomst till SVT play: Ja.*
Åtkomst till TV4 Play: Ja.*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.*
Pris vid månadsbetalning: Ca 52 kronor (4,99 euro) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 31 kronor (2,99 euro)per månad.
Övriga prisalternativ: Tvåårsabonnemang för 22 kronor (2,08 euro) per månad..

* Netflix och andra streamingtjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streamingtjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 4 av 5