Hoppa till

Artikeln uppdateras löpande under Black Week och Cyber Monday 2021.

 Mesh-routrar 

Netgear Orbi RBK753: Snabb och smidig meshrouter med wifi 6

Netgear Orbi RBK753

Ur PC för Allas test, september 2020 (vi har testat 2-packet RBK752): Gillar du enkelheten i ett Netgear Orbi-wifi, vill ha wifi 6, och inte vill betala extrema summor pengar för det, kan det här vara wifi-paketet för dig. RBK752 presterar i topp, men inte för lika många användare som Netgears maxade alternativ 852. Möjligheten att kombinera med komplett nätverkssäkerhet och virusskydd till datorerna för ett bra pris är också ett plus.

Läs hela vårt test

Kampanjpris: 5 919 hos Netgear
Ord. Pris: Ca 7 990 kronor


TP-link Deco X60: Meshrouter med bra räckvidd och Wifi 6

TP-link Deco X60

Ur Pc för Allas test, mars 2020: TP-link fortsätter att leverera prisvärda lösningar med hög användarvänlighet, och med uppdaterat funktionutbud ligger de bra till på den punkten, även om usb-port hade varit ett plus.

Vi hade önskat oss lite mer manuell wifi-kontroll, men annars har vi inte mycket att klaga på. Deco X60 med sina tre noder ger väldigt bra täckning i ett större hem, men har inte samma maxade wifi-kapacitet som Asus och Linksys toppmodeller.

Läs hela vårt test av TP-link Deco X60

Kampanjpris: 2 790 kr (3-pack) hos Kjell & Company
Ord. Pris: Ca 3 500 kronor.


Asus Zenwifi AX XT8: Snabb och funktionsrik meshrouter

Netgear Nighthawk AX12

Ur PC för Allas test, juni 2021: Asus övertygar stort med Zenwifi AX XT8, stor flexibilitet i hur wifi och mesh fungerar, bra prestanda och ett som alltid fullmatat funktionsutbud till konkurrenskraftigt pris. Det kan vara överväldigande att sätta sig in i detaljerna och navigera gränssnittet, men väl värt att utforska. Trots nya konkurrenter, som levererar aningen mer i prestanda, är den därför fortfarande herre på täppan. Läs hela testet.

Kampanjpris: 2 849 kronor (2-pack) hos Kjell & Company
Ord. pris: Ca 3 790 kronor.

Följ prisutvecknlingen hos Prisjakt.


TP-Link Deco X90

TP-Link Deco X90

Ur PC för Allas test, juni 2021: Det är nära felfritt från TP-Link. Prestanda och användarvänlighet är i topp. Men de har i Deco X90 dragit ned på vad som ingår i paketet från tidigare modeller, och förpassat det bästa till en betaltjänst. Trots det är det prisvärt och väl värt en rekommendation. Läs hela testet.

Kampanjpris: 2 999 kronor hos Komplett
Ord. Pris: 3 490 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


 Wifi 6-routrar 

Archer AX73: Mycket wifi 6-prestanda till bra pris

Archer AX73

Ur PC för Allas test, april 2021: För den som har många nya prylar som utnyttjar wifi 6, och ett inte alltför stort hem, ger Archer AX73 väldigt mycket uppkoppling till ett pressat pris. Dessutom med bra funktioner och smidigt gränssnitt. Det du inte får är maxad räckvidd, men det går att åtgärda tack vare mesh-stöd.

Läs hela vårt test av Archer AX73

Kampanjpris: 990 kronor hos Kjell & Company
Ord. Pris: Ca 1 300 kronor


TP-Link Archer MR600: Snygg och snabb 4g-router

TP-Link Archer MR600

Ur PC för Allas test, februari 2021: TP-Link levererar här funktions- design- och prestandamässigt inget märkvärdigt. Men den ger oss det vi förväntar, till och med lite i överkant i lte-prestanda, och en enkel med bra knippe funktioner i ett lättanvänt paket.

Läs hela testet av TP-Link Archer MR600

Kampanjpris: 1 190 kronor hos Kjell & Company
Ord. Pris: Ca 1 5 90 kronor.


Asus ROG Rapture GT-AX11000

Asus ROG Rapture GT-AX11000

Trippelbandsrouter med Wifi 6 som levererar höga prestanda och många smarta funktioner. Så här skrev Mattis Inghe när han testade den:

Här tar Asus allt vi gillar funktionsmässigt med Asus-routrar och trycker in ännu mer funktionalitet. Och det utan att det blir extra rörigt. Prestanda är i toppklass och gillar du färgglada neonljus får du även det. Men så får du betala för det, och behöver gott om plats att ställa routern. Läs hela testet här.

Asus ROG Rapture GT-AX11000
Kampanjpris: 3 490 kronor hos Komplett
Ord. pris: Cirka 3 800 kronor.

Följ prisutvecklingen hos prisjakt


Asus RT-AX58U

Asus RT-AX58U

Ur PC för Allas test, augusti 2021: Asus RT-AX58U är en solid router som inte kostar alltför mycket och som levererar ett komplett knippe funktioner. Den är ett smart köp om du verkligen tänker utnyttja dem. Vill du bara ha wifi och inte bryr dig om allt det extra kan den dock kännas lite överambitiös. Men med ett överkomligt pris kan vi ändå rekommendra den. Den är inte lika kraftfull som RT-AX92U, men bättre anpassad för fristrående bruk i ett litet hem. Läs hela testet.

Kampanjpris: 1 190 kronor hos Kjell & Company.
Ord. Pris: 1 490 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


TP-Link Archer AX10

TP-Link Archer AX10

Med TP-Links billigaste wifi 6-router får du inte något överflöd av funktioner. Men du får det viktigaste, rätt prestanda och minimalt med krångel för ett litet hem. Läs vårt test av TP-Link Archer AX10.

Kampanjpris: 499 kronor hos Elgiganten.
Ord. Pris: Ca 600 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


Huawei Wifi AX3 QC

Huawei Wifi AX3 QC

Ur PC för Allas test, oktober 2020: AX3 QC gör tre saker bra. Den ger dig mycket utrymme för många prylar som vill surfa och strömma snabbt, den är lättskött med snyggt gränssnitt och smart anslutningsfunktion, och den är kompakt och diskret.

Kampanjpris: 375,70 kronor hos Amazon.
Ord. Pris: Ca 649 kronor

Följ prisutvecklingen hos Prisjakt.


Linksys MR9600

Linksys MR9600

Linksys MR9600 är en wifi 6-router tänkt för en halvstor till stor lägenhet, eller en liten villa. I en tvåplansvilla skulle vi dock alltid rekommendera en extender på övervåningen, då routern verkar vara bra anpassad för att kommunicera i horisontellt plan men tappar en hel del på höjden.

Räckvidden är också riktigt bra, vilket lite förvånar oss med de blygsamma antennerna. Även ett par rum bort får vi stabilt höga hastigheter på wifi 6, och även duglig signal och anslutning för wifi 5-enheter. Då det är gott om bandbredd även på 2,4 GHz kan du med fördel även ansluta en del telefoner och datorer till det, om de inte behöver toppad prestanda.

Läs hela vårt test av Linksys MR9600

Kampanjpris: 1 390 kronor hos Inet
Ord. Pris: Ca 2 990 kronor.


Fler Black Week-tips


Vår bevakning är helt och hållet redaktionell och vi tipsar dig om var du hittar lägsta pris på intressanta och bra produkter inom vårt bevakningsområde. Här kan du läsa mer om vår policy angående sponsrade länkar.