Qualcomm har nu presenterat sin nya smartphone-processor, Snapdragon 888 5g. Chippet kommer ersätta förra årets Snapdragon 865 och är designat för att göra 5g-smartphones mer vanliga och förbättra både grafik, kamera och AI-möjligheter.

Några närmare specifikationer för chippet har inte släppts ännu men det är klart att det kommer använda sig av ny Spectra ISP för att kunna ta upp till 120 bilder per sekund med 12MP-upplösning. En ökning på 35 procent mot Snapdragon 865.

Chippet kommer också vara det första i Snapdragons 8-serie med ett 5g-modem och har stöd för att sub-6Ghz-teknonolgi samt möjligheten för 5g-operatörer att hopa 5g-kanaler för bättre bandbredd.

Snapdragon 888:s integrerade Adreno GPU ska också innebära vad Qualcomm själva säger är den största uppgradering i Qualcomm Adreno GPU-prestanda på 35 procent. Qualcomms Hexagon AI-processor ska också kunna leverera 26 teraflops per sekund.

Det nya chippet förväntas dyka upp i produkter från bland annat Sony, Oneplus, Xiaomi, Asus, Lenovo, LG, Meizu, Motorola, Nubia, Realme, Oppo, Sharp, Vivo och ZTE.

Läs också: Uppgifter - Qualcomm jobbar på egna gamingmobiler