Det blir jul, även år 2020. Känner du att den sociala distansieringen gör det svårt att få in den rätta julstämningen? Här är sajterna som kan komma till hjälp.

Santa Tracker

Spel från Google

En klassiker bland julsajterna är Santa Tracker. Sedan 2014 är det här Googles julsajt som följer tomten på hans väg mot julen. Själva sajten är fullproppad med spel och andra interaktiva aktiviteter – som framför allt vänder sig till de yngre.


Norad Santa

Följ militärens tomteövervakning

I vanliga fall övervakar Norad, som är ett militärt samarbete mellan USA och Kanada, det nordamerikanska luftrummet. Så här i juletid kan du dock även följa tomtens färd via tjänsten Santa Tracker. Förutom själva tomteövervakningen finns här spel, julmusik och videofilmer som gör reklam för Norads verksamhet.


Christmas FM

Julmusik året runt

Somliga hatar den. Andra älskar den. Julmusiken väcker känslor och tillhör du den senare gruppen kan du surfa till Christmas FM, som är en webbradiostation med julmusik året runt. Du kan välja mellan klassisk och mer modern musik.
SVT

Nostalgiska julkalendrar

Du som tycker att tv:s julkalendrar var bättre förr kan helt strunta i årets kalender Mirakel. SVT har nämligen lagt ut flera av sina mest älskade klassiker på sajten Öppet Arkiv. Här kan du titta på Trolltider, Pelle Svanslös, Fem myror och många andra.

I år fyller för övrigt julkalendern 60 år – och för att fira det har SVT en speciell födelsedagssida. Här kan du, förutom att titta på julkalendern, också rösta. Tanken är att svenska folket ska välja sin favorit från dessa 60 år.


Köket

Laga julmaten själv

Julmat är mer än skinka, och det finns förstås många bra receptsajter. Köket.se, som är TV4:s matsajt har en omfattande avdelning som fokuserar helt på julmat. Missa exempelvis inte Ernsts tips inför julen!