De flesta av oss har sett det fruktade felmeddelandet Inget internet i Google Chrome. Du kan faktiskt använda just den skärmen till att spela ett roligt (eller fånigt, allt efter preferens), oändligt löparspel med dinosaurietema. Ja, något som kanske är ännu bättre är att du kan hacka spelet så att din dinosaurie blir oövervinnlig.

Att spela spelet är extremt enkelt – det finns där varje gång du drabbas av en internetanslutning som inte fungerar. Och vill du fuska går det som sagt att hacka det så att din dinosaurie inte kan dö. Det är lite mer invecklat, men inte jättesvårt.

Chrome är inte den enda webbläsaren med ett hemligt spel. Läs mer om hur du kan spela med enhöringar i Firefox i den här artikeln.

Google Chrome

1. Inget internet

Om du saknar internetanslutning behöver du inte göra något speciellt för att spela. Ange bara vilken webbadress som helst i Google Chrome. Om du är internetansluten behöver du inte dra ur sladden. Skriv chrome://dino i adressfältet.


Google Chrome

2. Spela

Nu kan du starta spelet genom att trycka på mellanslagstangenten. Dinosaurien börjar springa och syftet är att undvika allt som kommer i din väg (som fåglar och kaktusar) med mellanslag. Om dinosaurien krockar med något är spelet över.


Google Chrome

3. Fuska

För att göra dinosaurien osårbar, högerklicka och välj Inspektera. Detta öppnar ett utvecklarverktyg. Byt till fliken Console. Skriv in de två raderna var original = Runner.prototype.gameOver och Runner.prototype.gameOver = function (){} med Return efter varje.Google Chrome

4. Bli osårbar

Stäng utvecklarverktyget. Nu är det bara att springa på utan att något händer. Detta gör naturligtvis spelet ganska tråkigt, men du kan åtminstone se vad som händer när du kommer upp i poäng och att bilden växlar mellan dag och natt med jämna mellanrum.