Google Maps får nu en ny uppdatering som låter användare skapa Google Street View-bilder med hjälp av sin mobil, rapporterar The Verge

För att kunna använda funktionen krävs att användaren har en Android-enhet som är kompatibel med Arcore, en Google-certifiering för ar-applikationer som kräver en tillräckligt stark kamera, rörelsensor och processor samt rätt designarkitektur.

Användare kan därefter publicera sina bilder direkt till Google Street View i vissa områden. Inledningsvis tillåter Google bidrag i Toronto, New York, Austin, Nigeria, Indonesien och Costa Rica. Fler områden kommer läggas till allteftersom.

Användares bilder kommer att länkas samman med varandra och gå att se på Street View-lagret på Googles Maps som en blå prickad linje. Ansikten och registreringsskyltar som syns i bilderna kommer automatiskt att bluras bort.

Enligt Google själva öppnar funktionen upp Street View för fler platser som Google Street Views personal och bilar inte kunnat nå tidigare. Funktionen kommer också göra det möjligt att snabbt uppdatera kartor med information om nya verksamheter och offentliga öppettider.

Läs också: Google Maps börjar uppdatera om trängsel i realtid