På CES i januari visade Razer upp ett koncept på en ny sorts stationär dator med modulär design, en idé vars ursprung går tillbaka till 2014. Nu har den till slut lanserats som en riktig produkt du kan köpa (om du har råd).

Tomahawk heter den, och den ser ut ungefär som ett egpu-chassi, till exempel Razers egna Core X. På insidan sitter två pcie-expresskortplatser, den ena ämnad att husera ett fullstort grafikkort.

I den andra sitter en Intel NUC-modul som i princip är hela datorn. Den har en Core I9-9980H-processor, 16 GB minne, 512 GB nvme-ssd och en gammaldags hårddisk på 2 TB. Minnet och lagringen kan uppgraderas men processorn sitter fast så om du någon gång skulle vilja uppgradera datorn måste du byta ut hela NUC-modulen.

På baksidan sitter fyra usb-kontakter och två thunderbolt 3-kontakter. Wifi 6 och bluetooth 5.0 är inbyggt. Chassit är på 10 liter, vilket faktiskt är mindre än Core X (som mäter 14 liter), så det är verkligen en kompakt dator.

Men så kommer vi till priset. 2 400 dollar ska Razer ha för datorn – utan grafikkort. Med ett Geforce RTX 3080 blir priset 3 200 dollar. Europeiskt pris har inte avslöjats än men Razer brukar ta lika mycket i euro som i dollar.