Sökjätten Google har nu traditionsenligt publicerat årets hetaste sökord och fraser. Listorna baseras på de sökningar som ökat mest jämfört med föregående år, så av naturliga skäl är det coronaviruset som tar hem flest topplaceringar inom de olika kategorierna. Google noterar också att sökfraser innehållandes ordet "varför" har varit mer populära än någonsin.

Under listrubriken Årets mest trendande sökningar ser den svenska tio-i-topp ut så här:
1. Coronavirus
2. USA-valet
3. Folkhälsomyndigheten
4. Paolo Roberto
5. Coronavirus Sverige
6. Adam Alsing
7. Joe Biden
8. Kobe Bryant
9. Disney Plus
10. Corona symptom

Tv-programledaren Adam Alsing är dessutom mest eftersökt i den tråkiga kategorin "gått bort", och bland "hur?"-sökningarna ville vi främst veta hur många som dött i corona i Sverige. Coronaviruset dominerade också i kategorin "nyheter och händelser", även om USA-valet, Skandiamannen och Estoniakatastrofen lyckades få en del uppmärksamhet.

Arkiv: Så sökte vi på Google 2019

När det kommer till "recept" ville flest veta hur man gör handsprit, följt av blåbärspaj och surdegsbröd. I kategorin "sport" var det handbolls-EM som lockade, medan den svenska Netflix-serien Kärlek och Anarki var mest eftersökt inom "underhållning".

Årets mest populära skällsord är "simp", men få verkar känna till dess innebörd. I kategorin "vad?" tog det nämligen hem förstaplatsen, och lyckades rentav klå sökfrasen "vad är coronavirus?" Slutligen så undrade flest varför vi firar Sveriges nationaldag i sökkategorin "varför?"

En fullständig inblick i de svenska söktrenderna på Google kan du hitta här. Du kan också söka specifikt efter ett land eller se den globala statistiken genom att välja något annat i listmenyn.