FRÅGA. Uppdateringarna av Office-programmen är synnerligen irriterande. De startar när man försöker öppna till exempel Word eller Excel och när uppdateringen är nedladdat får jag ett felmeddelande.

Programmet har hittills gått att få igång genom att starta om datorn, men nu har allt hängt sig. Oberoende av hur många gånger jag startar om får jag felmeddelandet. Nu måste jag ladda ned ett gratis Office-program för att komma åt mina filer.
Rolf

SVAR. När det gäller problem med Office så finns det ett inbyggt reparationsverktyg som ofta kan lösa den här sortens problem. Så här använder man den i Windows 10:

  1. Klicka på Start-knappen (nere till vänster) och gå till Inställningar, Appar. Välj Appar och funktioner i menyn till vänster.
  2. Leta upp ditt Office-paket i den alfabetiska listan, klicka på ikonen och välj Ändra. Godkänn eventuella varningar från systemet.
  3. Du kan nu välja Snabbreparation, som löser de flesta problem på nolltid. Det andra alternativet är Onlinereparation, som tar längre tid men som är mer kraftfull.
Microsoft Office

Om det ser ut på något annat sätt kan det bero på att du har en annan version av programmet. I så fall kan du hitta ett antal alternativa lösningar på Microsofts supportsida. Här finns även andra tips – om den här ganska enkla reparationen inte hjälper.

Du hittar supportsidan kring det här ämnet på support.microsoft.com.