FRÅGA. Jag har en fråga om återställningspunkter i Windows 10. Jag vill göra en manuell återställningspunkt, men hur ställer man in önskat datum?

Det framgår inte i systemet när man klickar sig fram. Jag fick endast fram dagens datum automatiskt – det gick ej att ändra.
Henry

SVAR. En återställningspunkt ger dig en kopia av alla inställningar som finns i din dator vid exakt den tidpunkt där du skapar den. Om något börjar krångla kan du alltså gå tillbaka till den här punkten. Det blir med andra ord lite grann som en tidsmaskin...

Återställningspunkten visar alltså hur datorn såg ut vid just detta tillfälle, och det här är förklaringen till att du inte kan ändra tidpunkt när du skapar den.

Återställningspunkt

Man skulle kunna beskriva det ungefär som en kamera. Du kan ta en bild som visar utsikten från ditt fönster vid den tidpunkt du tar bilden – och den får då den aktuella tidpunkten. Däremot kan du inte ta en bild som visar hur utsikten såg ut i går eller vid något annat tillfälle.

Du kan däremot skapa flera olika återställningspunkter. Om datorn krånglar väljer du vilken av återställningspunkterna du ska återgå till.

Läs mer om hur man aktiverar återställningspunkter i Windows 10 i vår artikel här.