Adobe Flash Player har levt på sparlåga de senaste åren, allt mindre använt på internet och aldrig anammat på mobiler. Adobe utannonserade tekniken död för länge sedan och har tjatat om att den kommer läggas ner vid slutet av 2020.

Nu har företaget släppt den allra sista uppdateringen, vars enda nyhet är att den varnar alla användare att avinstallera och att Flash-innehåll kommer börja blockeras efter 12 januari 2021 då tekniken officiellt begravs.

Adobe påpekar att koden som stänger av Flash efter det datumet lades till för flera månader sedan och att användare som hoppas kunna fortsätta använda Flash därmed inte kan undvika den här sista uppdateringen, rapporterar Zdnet.

Flash har i många år varit något säkerhetsexperter varnar för då brist efter brist har upptäckts som har gjort det möjligt att hacka datorer med Flash Player installerat.

Dessutom har falska uppdateringar av Flash blivit ett vanligt sätt att lura användare att installera trojaner, både på Windows och Mac, och Adobe hoppas att nyheten om Flashs död kan spridas så att färre drabbas av det.