Använder du Twitter? På Twitter fungerar ditt användarnamn både som ett uttryck för din personlighet och som en digital adress som gör det möjligt för andra att dirigera meddelanden till dig i tjänsten.

För dig som inte utnyttjar Twitter än kan vi berätta att det är en "mikrobloggtjänst" som låter dig skicka och ta emot korta inlägg som kallas tweets. De kan bestå av upp till 140 tecken och kan innehålla länkar till relevanta webbplatser och resurser. Twitter-användare följer andra användare och kan då se deras tweets i sin tidslinje

Till skillnad från exempelvis Facebook, brukar de flesta Twitter-användare inte köra med sitt riktiga namn. I själva verket finns det en lång tradition att ha namn som är ett skämt eller en ordlek.
Men du kanske ångrar det val av namn du gjorde när du började använda tjänsten. Eller helt enkelt vill anpassa dig till årstiden, humöret eller någonting annat. Det går utmärkt att ändra ditt Twitter-användarnamn.

Att byta Twitter-namn med en webbläsare i en dator med Windows, Mac, Linux eller Chrome är en ganska enkel process, men alternativet är ordentligt begravt och kan vara svårt att hitta. Det går ungefär likadant till om du gör det i en telefonapp.

Twitter

1. Twitter

Starta Twitter i webbläsaren och klicka på cirkeln med de tre punkterna i menyn till vänster.


Twitter

2 Inställningar

Klicka på Inställningar och integritet.


Twitter

3. Konto

Klicka på Ditt konto och sedan på Kontoinformation. Ange ditt lösenord.


Twitter

4. Användarnamn

Klicka på Användarnamn. Du kan nu ändra ditt namn. Twitter meddelar om det är upptaget. Klicka på Spara.