I många webbläsare finns det gömda små spel som inte kräver någon uppkoppling. Skulle du bli av med din internetuppkoppling kan du med andra ord ändå ha något att göra.

I Microsoft Edge, som är den webbläsare som finns inbyggd i Windows 10 finns ett spel som heter Nu surfar vi.

För att spelet ska fungera måste du ha minst version 83.0.478.37 av den nya Chromium-baserade versionen av Edge. Har du inte redan bytt till nya Edge kan du hämta den på www.microsoft.com. Det är faktiskt värt det, det är en riktigt bra webbläsare. Så här gör du:

  1. Öppna Edge.
  2. Skriv edge://surf i adressfältet.
  3. Nu är det bara att spela. Starta med mellanslag och styr med höger- och vänsterpilarna. Du kan också använda musen, en pekplatta eller en spelkontroll.

Spelet har också en egen meny där du kan välja mellan tre olika spellägen, samt öka synligheten eller sänka hastigheten.

Nu surfar vi

Nu surfar vi är inspirerat av det klassiska Windows-spelet Skifree, men det handlar nu om att surfa på vatten och samtidigt undvika öar, andra surfare och diverse hinder. Se exempelvis upp för kraken! Du kan också samla hjärtan för att utöka sina liv och förstärkningar för högre hastighet.

Surfa så långt som möjligt i ett oändligt hav, tävla så kort som möjligt eller sicksacka genom så många portar som möjligt i rad.