Det oberoende mätföretaget Umlaut har nu rankat Telias mobilnät som det bästa i Sverige för fjärde året i rad. I Umlauts Mobile Benchmark 2020-test kammar Telia hem totalt 939 poäng 1000 möjliga. Företaget lyckades även knipa vinsten i samtliga tre mätkategorier, tal, data och "crowd". Varav den sista baseras på mätningar via diverse appar som är vanligt förekommande i svenskars mobiler.

Umlauts test har utförts genom att färdas över 1000 mil i bil mellan Ystad i söder och Luleå i Norr. Mobilnätet har testats i både mindre och större städer samt längs vägarna. För poängsättning används flera olika parametrar så som samtalskvalitet, ladda ner filer och kolla på Youtube.

- Umlauts mätningar är en mycket viktig kvalitetsstämpel då den är helt oberoende och tar hänsyn till kundupplevelsen, oavsett om man pratar, surfar eller använder appar. Vi är enormt stolta över att än en gång hamna på förstaplatsen, inte minst det här året när omständigheterna gjort att en snabb och stabil uppkoppling aldrig varit viktigare. Nu investerar vi ytterligare miljarder i mobilnätet för att vara redo för framtidens uppkopplade liv, säger Anders Olsson, VD Telia Sverige, i ett pressmeddelande.

Läs också: Telias stora ord - 5g-nätet ska täcka 99 procent