Microsoft har anslutit sig till en pågående juridisk strid som Facebook för mot NSO Group, ett teknikföretag som blivit känt för sin spyware, så som Pegasus rapporterar The Verge.

Facebook stämde NSO Group genom Whatsapp förrra året efter att deras mjukvara användes för att hacka 1400 enheter genom en sårbarhet i meddelandetjänsten.

Även Google, Cisco, VMWare och Internet Association har anslutit sig till kampen, såväl som Microsoft-ägda Github och Linkedin.

NSO Group har själva argumenterat för att de borde få juridisk immunitet eftersom deras mjukvara säljs till utländska regeringar. Domstolen har nekat till detta och NSO Group har nu överklagat. Det är den här överklagan som Microsoft med flera ställer sig mot.

Microsoft själva argumenterar för att NSO Groups affärsmodell är farlig och att immunitet skulle tillåta dem verka utanför lagen utan risk för några konsekvenser. Enligt Microsoft är NSO Groups mjukvara att klassa som farlig och ett hot mot mänskliga rättigheter. Speciellt i fel händer.

Läs också: Iphone-spionage upptäckt - använde bugg i Imessage