HP lanserade ett gäng produkter på CES natten som gick. En av de mer intressanta är HP Elite Folio, som är utrustad med Qualcomms Snapdragon 8cx Gen 2-processor. Plattformen har stöd för såväl 5g som wifi 6. HP hävdar att den klarar av upp till 24,5 timmars videouppspelning av 1080p-material - vilket är imponerande och torde oroa Apple, då ett av deras batteritunga säljargument får en törn.

Designen är en så kallad ”pull forward”, där du kan ställa in skärmen i ett surfplatteläge. Chassit är tillverkat av magnesium och veganskt (!) läder.

Elite Folio

Elite Folio har en inbyggd webbkamera med ett synfält på 76 grader. Du kan således vandra omkring i rummet om du känner för det när du har ett videosamtal. Dubbla mikrofonuppsättningar och högtalare av Bang & Olufsen borhar för ljudkvalitet. Elite Folio anpassar sig till de flesta miljöer tack vare sin effektiva fläkt som håller datorn tyst och sval. Datorn huserar även en HP Elite Slim Active-penna.

Nya Elite Folios mått är 298,6 x 229‚6 x 15,95 millimeter och den väger in på 1,3 kilo. Datorn släpps i februari, och närmare säljstart får vi även reda på exakt svenskt pris.