Intels nya processor Tiger Lake H35 är särskilt framtagen för ultraportabla datorer. Tanken är att konsumenter (framför allt studenter) gärna vill ha en så lätt dator som möjligt att ha med sig i skolan eller arbetet och som dessutom är kapabel att lira datorspel på när man kommer hem.

Målet är att kunna spela i 1080p med 70 bilder per sekund eller högre och utan att behöva dra ned grafikinställningarna till lägsta möjliga. Några av spelen som ska fungera med högt uppskruvade grafikinställningar är Destiny 2: Beyond Light, Jedi: Fallen Order, Valorant och Troy: A Total War Saga.

Den mest kraftfulla Tiger Lake-processorn är H35 i7 Special Edition med fyra processorkärnor som är klockad upp till fem gigahertz. De har ny pcie-arkitektur och 10 nanometers tillverkningsprocess. På CES tillkännagav Acer, Asus, MSI och Vaio nya datorer som kommer att använda den senaste generationen av H35.

Intel passade även på att debutera en processor med åtta kärnor som kommer att levereras senare det här kvartalet. Vad som gör processorn unik är att den har arkitektur som egentligen bara finns i stationära datorer, som pcie gen 4.0-arkitektur för snabbare lagring och diskreta grafikkort samt stöd för wifi 6e. Tiger Lake-processorn kommer även att användas i Chromebook-datorer.

Intel tillkännagav också en udda ny funktion: Datorer byggda på 11:e generationens Core-chip kommer att vara de första som stöder Alexa röstkommandon för Amazon-certifierade smarta hem-kameror.

Svenska priser på Intels kommande processorer finns ej i skrivande stund.