Ett gäng läckert designade produkter med spelaren i sikte sammanfattar nattens Asus-lansering. Vi vill poängtera att specifikationerna nedan med största sannolikhet inte ingår i grundkonfigurationerna. Asus säger ”upp till den eller den processorn/grafikkortet”.

ROG Flow X13 är en 13-tums ultraportabel dator som går att få med AMD Ryzen 9 5980HS-processor och Nvidia Geforce GTX 1650-grafik. Enligt Asus har Flow X13 upp till 10 timmars speltid. Batteriet kan laddas från noll till 60 procent på 39 minuter.

Skärmen går att få antingen som en 120 Hz fhd-panel eller en 4k-panel, täckt av Corning Gorilla Glass. Den har stöd för touch och kan vridas 360°. Två nedåtriktade högtalare och stöd för Dolby Atmos borgar för bra ljud.

ROG Flow X13
ROG Flow X13

Flow X13 kan kopplas ihop med XG Mobile, en extern gpu av Geforce RTX 3080-snitt.

Zephyrus Duo 15 SE har en liten extraskärm för att ge spelare en fördel. Screenpad Plus, som den heter, höjs några grader när du öppnar locket datorn för att ge dig bättre betraktningsvinkel. Tanken är väl att den ska användas till att chatta eller andra sysslor.

Zephyrus Duo 15 drivs av en AMD Ryzen 9 5900HX och har ett Nvidia Geforce RTX 3080-grafikkort. Den levereras med antingen en 120 Hz 4k-skärm eller en 300 Hz fhd-skärm med 3 ms svarstid. Datorn har inbyggd brusreduceringsfunktion som en ai håller ögonen på. Detta för att du ska kunna kommunicera och höra bättre vad andra spelare säger.

Zephyrus Duo 15 SE
Zephyrus Duo 15 SE

ROG Strix Scar 17 är designad som den ultimata bärbara e-sportmaskinen och har, enligt Asus, världens snabbaste skärm i en bärbar dator, en 360 Hz fhd-panel med en svarstid på 3 ms. Den går att få med Geforce RTX 3080-grafikkort och upp till en AMD Ryzen 9 5900HX processor.

ROG Strix SCAR 17
ROG Strix Scar 17

Scar 17 har en fyra högtalare och stöd för Dolby Atmos. Batteriet klarar av 12 timmars kontinuerlig videouppspelning.

ROG Swift PG32UQ är världens första 32-tumsskärm med hdmi 2.1, 144 Hz ips-panel med en responstid på 1 ms. Den har dubbla hdmi 2.1-portar och kan klarar 4k i 120 Hz med de senaste spelkonsolerna.

Rog Swift
ROG Swift

ROG Claymore II är ett mekaniskt tangentbord med inbyggd rgb-belysning. Det har också ett handledsstöd som ansluts via magneter.

Rog Claymore
ROG Claymore

ROG Gladius III Wireless, är, som ni kanske redan har gissat, en spelmus. Enligt tillverkaren är den ”revolutionerande” på en massa olika sätt, men vad vi tycker är coolast är du själv enkelt kan byta ut slitna switchar i den.

Rog Gladius III
Rog Gladius III