Istället för att undersöka och uppdatera geografiska data i dina kalkylark kan du spara tid genom att använda verktygen som tillhandahålls av Microsoft. Den inbyggda geografifunktionen i Microsoft Excel kan göra tunga lyft åt dig.

Med datatypen Geografi kan du hämta information som befolkning, tidszon, nationalsång, bensinpriser, språk och mycket mer. Informationen kommer från en onlinekälla som hålls uppdaterad. Så om du behöver den här typen av data i ditt kalkylark är det lätt ordnat så länge du är ansluten till internet. Tyvärr finns informationen bara på engelska, men det spelar ju ingen roll så länge det handlar om siffror och resten kan ju översättas.

Excel
 1. Välj en cell i kalkylarket och skriv in en plats. Det kan vara en stad, stat, region, territorium eller land.
 2. Med cellen vald, byt till fliken Data och klicka sedan på Geografi i avsnittet Datatyper i menyfliksområdet.
 3. Nu ser du en kartikon bredvid platsnamnet.
 4. Klicka på den för att visa en rullningsbar lista med data som du kan göra val från. Informationen som finns här beror på vilken typ av plats du har valt. Om du till exempel skriver ett land ser du fler alternativ än för en stad.
 5. När du väljer något från listan visas det omedelbart i cellen till höger om din plats. Du kan fortsätta att lägga till data från listan och den fylls då på i efterföljande celler till höger.
 6. Om du lägger till flera objekt för din plats och inte märker dem med kolumnrubriker är det lätt att glömma vad de är till för. Klicka bara på cellen som innehåller data för att se vad det är i formelfältet.

Fungerar inte tipset ovan kan det bero på att din Excel-version inte hade Engelska inlagt som redigeringsspråk. Så här korrigerar du detta.

 1. Gå till Arkiv och välj Alternativ nere till vänster.
 2. Klicka på Språk i den ruta som öppnas.
 3. Under rubriken Redigeringsspråk och språkverktyg i Office ska du klicka på Lägg till ett språk.
 4. Bläddra nedåt och välj Engelska (USA) och klicka på Lägg till. Klicka på OK.
 5. Starta om Excel.

Microsoft Office Excel 2007 Sve (Studentlicens) Pris vid test: 868 kr.

Bästa pris just nu: 865 kr