Google släpper nu en ny funktion till sin sökmotor som ska göra det lättare för användare att förstå vad en sajt handlar om, utan att de behöver besöka sajten, rapporterar Zdnet.

Google visar då en ny meny-ikon för About this result (ungefär "Om sökträffen) bredvid sökresultaten. Om en användare trycker på ikonen får de ytterligare information om själva sajten. Om sajten har en Wikipiedia-sida används Wikipedia som källa. Finns ingen Wikipedia-sida visar Google istället ytterligare information så som när sökmotorn först la till sajten i sitt index. Det står också om en sajt är säker och använder sig av HTTPS.

Målet är att sök-användarna direkt ska ha tillgång till mer information om en sajt utan att behöva utföra ytterligare sökningar om den. Vilket förhoppningsvis ska hjälpa dem fatta mer informerade beslut gällande vad för sajter de besöker och vad i ett sökresultat som är mest användbart för dem.

Det nya sök-verktyget har börjat rullas ut i USA för skrivbords- och mobilversionen av Google samt till Google-appen på Android. När den nya funktionen dyker upp i Sverige är okänt.

Läs också: Google-utmanare firar 100 miljoner dagliga sökningar