Chrome är ökänt för att käka upp allt tillgängligt minne i datorn, och därför var det kanske inte konstigt att ett tillägg som kan placera flikar i dvala blev populär.

The Great Suspender var fram tills i går ett sådant tillägg, men nu har det tagits bort från Chrome-butiken och Google har stängt av det för existerande användare på grund av att det visade sig innehålla skadlig kod, rapporterar 9 to 5 Google.

Tilläggets ursprungliga utvecklare sålde det till en okänd köpare och version 7.1.8 innehöll i bakdörr som kunde köra godtycklig kod i de intet ont anande användarnas datorer. Microsoft hade redan tagit bort tillägget från Edge-butiken, men Google lät det först vara kvar efter att ytterligare en uppdatering påstods ta bort den skadliga koden.

Användare som hade flikar i dvala när tillägget nu har avaktiverats kan få tillbaka dessa antingen genom att öppna fliken och klicka bakåt, eller om det inte fungerar genom att söka efter tilläggets id (”klbibkeccnjlkjkiokjodocebajanakg”) i Chromes historik.