Startmenyn i Windows 10 innehåller en praktisk lista med genvägar till vanliga platser (som inställningar, bilder och dina kontoinställningar) i ett litet sidofält till vänster. Du kan anpassa vilka genvägar som visas där.

Mappar
  1. Öppna Inställningar genom att klicka på Start-knappen och sedan på kugghjulsikonen. Den här kugghjulsikonen för Inställningar är ett exempel på en av genvägarna som vi ska anpassa.
  2. Klicka på Anpassning.
  3. Klicka på Start i sidofältet.
  4. Rulla nedåt och klicka på Välj vilka mappar som ska visas på start.
  5. Nu visas en lång lista med vanliga mapplatser och genvägar, var och en med en omkopplare. Om du vill att en av dessa ska visas i sidofältet för genvägar i Start-menyn ändrar du den till . Om du vill dölja någon av dem ställer du omkopplaren bredvid den till Av.

Nästa gång du öppnar Start visas genvägarna som du har aktiverat som en vertikal lista längst till vänster på startmenyn. Om du inte ser alla genvägsikoner som du har aktiverat betyder det att din startmeny är för kort. För att ändra storlek, klicka på den övre kanten av menyn och dra den uppåt för att göra den större.

Om du vill se etiketter för genvägsikonerna, håll muspekaren över startmenyns genvägsfält (eller klicka på menyknappen med tre rader längst upp i sidofältet), och sidofältets område expanderas.

När du klickar på någon av genvägarna som leder till speciella mappar (som Musik, Videor eller Bilder) kommer du direkt till rätt plats i Utforskaren. Väldigt behändigt.

Microsoft Windows 10 Pro Sve (64-bit OEM) Pris vid test: 1498 kr.

Bästa pris just nu: 1493 kr