Uppdaterad (2021-09-17):

Kommer samtidigt som Windows 11

Den 5 oktober ser ut att bli en stor dag för Microsoft. Förutom att rulla ut Windows 11 planerar företaget också att släppa Office 2021, som säljs som permanent licens och blir ett fristående alternativ till Microsoft 365 för den som inte vill prenumerera.

Office 2021 väntas innehålla ett flertal av – men inte alla – finesser och funktioner som återfinns i 365-versionen. Microsoft listar en hel del av nyheterna på den här sidan. Vad priset landar på är i dagsläget inte känt. Office 2019 kostar i dagsläget 1 400 kronor för den som köper direkt från Microsoft.

Den "nya" kontorssviten är främst tänkt för privatpersoner och småföretagare. Ett alternativ för större företag och organisationer, är nya Office LTSC.

IDG News


Tidigare (2021-02-19):

Office 2021 släpps senare i år

Den senaste versionen av Microsoft Office som säljs med permanent licens istället för via Microsoft 365-prenumeration är Office 2019, som släpptes 2018. Sedan den släpptes har Microsoft lagt till en lång rad nya funktioner i Office-programmen, och dessa kommer snart börja ingå när Microsoft släpper Office 2021, rapporterar The Verge.

Microsoft har inte gått ut med detaljer om exakt vad som ska ingå – om det handlar om att frysa programmen precis som de är i dag för prenumeranter eller bara ett urval av nyheterna – men bekräftar att det till exempel handlar om stöd för mörkt läge och nya Excel-funktionen Xlookup (Xletaupp).

Förutom en version för konsumenter och små företag ska Microsoft släppa en ny Office Long-Term Servicing Channel-version, som säljs till företag som behöver licensbaserat Office med lång livslängd. Men supporttiden ska sänkas från nuvarande sju till fem år.

Office 2021 kommer till både Mac och Windows, någon gång under andra halvan av 2021.