Den behändiga appen Google Assistent har så många funktioner att det kan vara svårt att hålla koll på dem alla. En av de mest futuristiska och kraftfulla funktionerna är det så kallade tolkläget, som automatiskt översätter det du säger till ett annat språk. Det här fungerar för svenska – och många andra språk.

Om du använder den här funktionen ofta kan det vara bra att skapa en genväg på startskärmen för just det land du befinner dig i eller den person du ofta talar med.

Även om det finns många appar för språköversättning syftar Google Assistents tolkläge till att vara mer än dessa. Som namnet antyder är tolkläget avsett att underlätta samtal mellan personer som talar olika språk och det tolkar vad som sägs i realtid.

Medan tolkläget är väldigt praktiskt, kan det vara lite besvärligt att starta det, särskilt om du använder det ofta. Men om du har en Android-telefon eller surfplatta är det möjligt att lägga till en genväg till tolkläget på din startskärm.

Tolkläget i Google Assistent

1. Tolk

Starta Google Assistent på din telefon eller platta. Säg till den att tolka och välj sedan språk.


Tolkläget i Google Assistent

2. Prata

Nu är tolkläget valt och det är bara att prata. För att skapa en genväg till just de valda språken, klicka på telefonikonen uppe till höger.


Tolkläget i Google Assistent

3. Startskärmen

Nu är det bara att klicka på Lägg till för att placera genvägen på startskärmen. Du kan också långklicka och dra den dit du vill ha den.Översättningar

4. Genväg

Din genväg är nu enkelt tillgänglig. På samma sätt kan du skapa genvägar för andra språk så att du alltid är snabbt redo när du behöver tolkhjälp.