En ny uppdatering till Windows 10 ska förbättra "molnurklipp" och ge stöd för flera nya funktioner, rapporterar Windows Latest.

Sedan tidigare kan Windows 10-användare se sin urklippshistorisk om de trycker Win+V. Förstås förutsatt att funktionen är aktiverad. Utöver historiken går det även att "fästa" ofta använda inklistringar samt synka innehållet mellan datorer.

Nu ska Microsoft testa en ny uppdatering för Win+V där användare också kan klistra in innehåll som oformaterad text istället för att allt måste vara i sitt originalformat. Något som bland annat kan hjälpa till vid textredigering. I och med den kommande version 21H2 (höstuppdateringen) av Windows 10 ska det också bli standard att alltid kunna välja att klistra in innehåll som oformaterad text.

Utöver det har Microsoft också lagt till en ny panel till Urklipps-historiken där användare nu kan sätta in gifs, emojis och kaomojis. Uppgifter finns också för att Microsoft arbetar för att även ta Urklipps-historiken till alla Android-enheter med tangentbordsappen Swiftkey

Läs också: Blygsam Windows 10-uppdatering kommer senare i vår